Jagatud 16 megabaidise vahemäluga kuuetuumaliste protsessorite arendamisel on silmas peetud virtualiseerimise järjest kasvavat osatähtsust IT halduses. Inteli Xeon 7400 seeria serveri platvormid mahutavad kuni 16 protsessorit ehk on võimelised tagama 96-tuumalise arvutusvõimsuse ning keerukate serveriparkide loomise.

„Uute Xeon protsessoritega astume turuliidrina jälle suure sammu edasi,“ ütles Inteli Äritoodete grupi juht, asepresident Tom Kilroy. „Lisatuumad, jagatud vahemälud ja edasi arendatud tehnoloogia annab virtualiseerimisele uue mõõtme.“ Xeon 7400 seeria protsessorid töötavad sagedustel kuni 2.66 GHz ja nende voolutarve algab 50 vatist. Esimesed x86 arhitektuuriga ühilduvad kuuetuumalised protsessorid tarbivad 65 vatti energiat, viies ühe tuuma voolutarbivuse alla 11 vati. Platvorm saadaval nii püstik-, torn- kui ka labaserveritele.

Intel Xeon 7400 seeria tehnoloogiad ühilduvad ka juba kasutatavate Xeon 7300 seeria tehnoloogiatega ja Intel 7300 kiibistikuga. See lubab IT osakondadel kiirelt laiendada olemasolevat infrastruktuuri.

Nelja uue seeria protsessoriga püstikuservereid hakkavad tootma Dell, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, Hitachi, HP, IBM, NEC Sun, SuperMicro ja Unisys. Nelja protsessoriga labaserverite tootmisega alustavad Egenera, HP, Sun ja NEC. Kuni 16-protsessorilisi serverid toodavad IBM, NEC ja Unisys.

Uuele protsessoriseeriale sobivate virtualiseerimis ja laienduslahendustega tegelevad Citrix, IBM, Microsoft, Oracle, Red Hat, SAP ja VMware.