Terve seeria telefonidega pole Sony tükk aega välja tulnud. Perekonnas on kolm liiget (suuremast väiksemani) — Z5 Premium, Z5 ja Z5 Compact. Üldiselt jagavad nad enamuses samu detaile ja omadusi, kuid Z5 Premium paistab silma ühe eriti tähelepanu väärt omadusega.

Zony Xperia Z5 Premium nutitelefonil on maailmas esimesena 4K ekraan!

Just, lugesite õigesti. Alles telerite valdkonda jõudnud 4K ekraan on oma debüüdi nüüdseks teinud ka nutitelefonide sektoris. 5.5-tolline ekraan, resolutsiooniga 3840 x 2160 pikslit, teeb silmad ette ka arvutite ekraanidele. Lisaks peab mainima, et antud lahendus pole lihtsalt turunduslik sõnakõlks, vaid ka reaalselt toimiv ja kasulik lahendus. Mustad on sügavad, värvid kirkad ning ekraani täpsus — see võtab lihtsalt sõnatuks.

Seeria teised telefonid, Z5 ja Z5 Compact, ei ole kahjuks saanud 4K ekraani. Neil on kasutusel vastavalt 1080p ja 720p resolutsioon, mille kuvab 5.2-tolline (Z5) või 4.6-tolline (Z5 Compact) ekraan. Siiski, jättes ekraanid kõrvale, on telefonid näitajate poolest vägagi sarnased. Kõigil kolmel on kasutusel Qualcomm Snapdragon 810 prtosessor, kuni 32GB mälumahtu (lisaks microSD valmidus), high-res helikiip ja „kuni 2 päeva aku kestvust“. Viimase puhul on aku näitajad erinevad, kuid kuna ka ekraanide voolutarbimine erineb, ongi tulemuseks kõikidel 2 päeva aku kestvust. Üks komponent erineb veel — Z5 Premium ja Z5 on kasutusel 3GB mälu, Z5 Compatil 2GB mälu.

Muude uuenduste osas on telefonil uus ja innovatiivne kaamera. Nimelt on Sony ise välja arendanud sensori, mida teistel tootjatel pole. Vähemalt mõni aeg! Tänu sellele on suudetud kaamerast vägagi head näitajad välja võluda ning äärmiselt kiire auto-focus! Sony kinnitusel kulub selleks 0.03 sekundit. Lisaks suudavad kõik telefonid filmida 4K pilti.

Elementro soovitab — vaata pakkumist ja spetsifikatsioone täpsemalt Xperia Z5 kohta SIIT ning Xperia Z5 Compact-i kohta SIIT.

Jaga
Kommentaarid