Uute toodete puhul on enim tähelepanu pööratud madalatele halduskuludele ning energiasäästlikkusele, mis olid käesoleval aastal 600 nimetatud segmenti kuuluva HP kliendi seas läbi viidud uuringu põhjal IT seadmete ostul olulisimateks kriteeriumideks. Küsitleti Saksamaa, Prantsusmaa, Itaalia, Hispaania ja Poola ettevõtteid.

”Väike ja keskmise suurusega ettevõtted investeerivad aktiivselt oma arvutiparki, suurettevõtete puhul on kasv täna aeglasem,” ütles HP Tallinna kontori juht Tõnis Mäe. Mäe sõnul eelistavad paljud arvutiparki uuendavad ettevõtted üha enam kõrgema hinnaga ning töökindlamaid seadmeid. Samuti pööratakse Mäe hinnangul rohkem tähelepanu toodete garantiitingimustele ning tooteseeriate ühildumisele.

Ülevaade uutest HP toodetest väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele:

HP äriklassi lauaarvutid Compaq dx2250 ja Compaq dx2300 sisaldavad kõike, mis on vaja töö alustamiseks. Arvutites on energiasäästlikud ja suure jõudlusega protsessorid — valida saab kahetuumalise AMD Athlon 64 X2, AMD Athlon 64 ja AMD Sempron protsessoriga mudeli. Tänu AMD Cool‘n’Quiet-tehnoloogiale on arvutid senisest jahedamad ja vaiksemad. Uued lauaarvutid on Eestis saadaval orienteeruva hinnaga 6400 krooni alates aprillist.

HP äriklassi sülearvutid Compaq 6715s ja Compaq 6715b on mitmete võimalustega. Valikus on näiteks laiekraani, kuus-ühes mälukaardilugeja ning CD ja DVD plaatidele etikette „kirjutava” Lightscribe-tehnoloogiaga sülearvutimudelid. Compaq 6715b sisaldab turvafunktsioonide paketti HP Protect Tools Security Suite, mis muuhulgas kaitseb kõvaketta andmeid arvuti kadumise või varguse korral. Sülearvutimudelitel on AMD Turion 64 X2 kahetuumaline protsessor, WiFi- ja Bluetooth-ühendus. Samuti on arvutid valmis Windows Vista kasutamiseks. Eestis on mudelid saadaval alates käesolevast kuust, Compaq 6715s hinnad algavad 14700 kroonist ning HP Compaq 6715b 21200 kroonist.

HP server ProLiant ML115. Tänu soodsale hinnale ja töökindlusele vastab hästi väikese ja keskmise suurusega ettevõtte vajadustele. Sisaldab AMD Opteron kahetuumalist protsessorit. Eestis on server saadaval alates käesolevast kuust orienteeruva hinnaga 7800 krooni.