Siis võib olla aeg parasjagu küps väikesteks naudinguteks, mis ainult ei mõju rahustavalt, vaid nende järel tunned end hellitatuna.

Ehi ruum lavendliga
Lavendlil on rahustav lõhn, mis võib alandada nii südame löögisagedust kui vererõhku. See omakorda aitab rahuneda või isegi unne suikuda. Pane kuivatatud lavendlit voodi kõrvale vaasi või piserda ihule lavendliga rikastatud kehaniisutajat.

Söö šokolaadimaasikat
Närvilisena võid tahta nahka pista kõik käeulatusse sattuvad maiustused, kuid kõrge suhkrusisaldusega toidud võivad tõsta ka veresuhkru taset, mis muudab veelgi närvilisemaks. Selle asemel naudi tumedasse šokolaadi kastetud maasikaid. Marjas sisalduv C-vitamiin ja tume šokolaad võivad aidata alandada stressihormooni kortisooli taset.

Mine vanni!
Kuumas vees ligunemine mõjub mõningate ekspertide hinnangul rahustavalt, sest viib meid alateadlikult tagasi turvalisse aega ema üsas. Lisa vette lavendli vanniõli või süüta sellelõhnalised küündlad ning oled teel tõelisse virgumisse.

Masseeri oma pead
Peapesu juuksuris on mõnus, eks? Samasugust mõnu saad sa endale teha ka kodus. Pingete hajutamiseks masseeri oma pead sõrmeotstega, liikudes juuksepiirist alates pikkamööda kuklani välja. Peamassaaž aitab vallandada ka loomulikke aineid, mis muudavad su juuksed veelgi kaunimaks.

Hüppa läbi klassikalisest (Rootsi) massaažist
Kõik massaažid ei anna võrdset efekti. Klassikaline ehk Rootsi massaaž sisaldab endas paljude erinevate tehnikate kogumit, mis on spetsiaalselt mõeldud lihaste lõdvestamiseks avaldades neile survet. Massaaži toimel paraneb verevarustus, suureneb naha elastsus, kaovad unetus ja muremõtted, väheneb lihaspinge,
paraneb tunduvalt ainevahetus — toimub organismi loomulik puhastumine jääkainetest ning mis peamine — väheneb stress ja tugevneb närvisüsteem.
Eriti soovitatakse massaaži neile, kes peavad päevast päeva töötama sundasendis.

Joo kummeliteed
Uuringud näitavad, et kummelitee sisaldab ühendeid, mis mõjuvad samadele ajuretseptoritele kui mõned antidepressandid ehk tee on ülikerge rahusti. Ei ole tee-inimene? Mõne uuringu järgi aitavad ärevust vähendada ka kummelil põhinevad toidulisandid.

Astu sauna
Kui su spordiklubis on saun, siis võta need täiendavad 15-30 minutit ja kasuta seda. Keha soojenedes hajub lihaspinge ja ärevus. Lisaks tõstab soojuse tunne ka tuju.

Tee endale jalamassaaži
Refleksioloogia on alternatiivne meditsiiniteraapia, mille üks osa on keha erinevatele punktidele surve avaldamine. See võib aidata leevendada stressi ja mõnedel juhtudel ka migreeni. Internetis on rohkelt materjale selle kohta, milline tallaalune punkt millisele kehaosale või organile mõjub. Alternatiivina võid talla all rullida ka tennise või mõnd muud väikest kõvemat palli.

Kas tead, milline on sinu stressitase ja võimekus stressiga toime tulla? Ei ole kindel? Osale terve Eesti stressitestil ja saa enda kohta rohkem teada! Testi pääsed täitma SIIT.