Uuel hoonel on 77 korrust ja see on samavõrra roheline kui kõrge. Lisaks bürooruumidele leiab kompleksist veel kontserdisaali, hotelli ja muuseumi, vahendab World Architecture News.

Ökoeesmärkidel on hoonel kahekihilisest klaasist fassaad ja hoone aatriumid asuvad sisemise ning välimise seina vahel, mis tagavad loomuliku ventilatsiooni, sisevalgustuse ja vajaliku soojapidavuse.

Okhta keskusel on erilahendusena valminud vee, kütte ja ventilatsioonisüsteemid, mis ühtekokku vähendavad hoone energiatarvet. Lisaks on hoone asukatele loodud hulgaliselt ühiskondlikke ruume ja rohelisi puhkekohti.

Gazpromi tulevase keskuse peale on kisa tõstnud kohalikud muinsuskaitsjad, nimetades hoone ehitamise otsust suhteliselt madala ajaloolise linnaruumiga Peterburis barbarlikuks. UNESCO on ähvardanud kõrvaldada Peterburi linna maailmapärandi nimistust, kui hoone püsti pannakse.


Projekti pooldajad näevad torni ehitamises võimalust Peterburi majanduselu taas käima tõmmata.
Ökopilvelõhkuja kõrgus ületab Peterburi senise kõige kõrgema hoone, Peeter-Pauli katedraali, torni tipu kõrguse rohkem kui kolm korda.

Okhta Center’i projekt on valminud staararhitekti Will Alsopi arhitektuuribüroos RMJM.

Vaatamata vastuväidetele kiitsid ametivõimud projekti septembri lõpus heaks.