Uus SCALEO PC Li 2405 Green Edition on eratarbijale “roheline” alternatiiv koduarvutite valikul, kinnitab Fujitsu Siemens Computersi Eesti müügijuht Antti Vari. “Arvuti ehitamisel on keskkonnasäästlikkuse aspekti silmas peetud kogu toote elutsükli jookusul — alates arvuti väljatöötamisest ja tootmisest, lõpetades ümbertöötlemisega”. Arvuti ISO 14001 sertifikaadiga tunnustatud tootmisprotsessis kasutatakse võimalikult vähe materjale ja elektrit ning samuti on tootmissaaste viidud minimaalsele tasemele. SCALEO PC Li 2405 Green Editionil kasutatakse ainult plii- ja halogeenivaba emaplaate ning peaaegu hääletu arvuti võtab 27% vähem energiat kui tavaline koduarvuti.

Transportimiseks pakitakse “roheline” arvuti taaskasutatavasse pakendisse, mis on samuti valmistatud suures osas korduvtöödeldud materjalist. FSC uute ökoarvutite detailide tootmine ja komplekteerimine toimub Euroopas, mis tähendab vähemat saastet ka transpordi näol. Eestis on “rohelise” koduarvuti eksklusiivne müügiõigus Elioni esindustel. Koos 19-tollise LCD monitoriga maksab keskkonnasäästlik arvuti SCALEO PC Li 2405 Green Edition 8999 krooni.

• Intel Pentium kahetuumaline protsessor E2140 (1,6 GHz, Conroe, 1MB L2 vahemälu)) • Windows Vista® Home Premium • Intel Graphics Media Accelerator 950 (kuni 250 MB jagatud mälu) • 1024 MB RAM • 160 GB HDD • DVD kirjutaja Double Layer toega • Kaardilugeja 20-in-1

Kokkuvõtteks võib öelda, et arvuti on positsioneeritud küll koduarvutina, kuid pigem võiks sobida see kontorisse. Kaasaegne koduarvuti on üha enam multimeediakeskus ja jõnglaste mängumaailm on sellise konfiguratsiooni juures väga piiratud, ehk siis piiratud ajaliselt vanemate mängudega. Ükski vastutustundlik lapsevanem seda ju ometigi ei saa lubada….

Kontoris tööd tehes on aga nimetatud vaikne ja energiasäästlik arvuti puhas rõõm.