Fujitsu Siemens Computersi müügijuhi Antti Vari sõnul on energiatarbimise vähendamisest saanud elektrihinna pideva tõusu tõttu oluline teema nii väikestele ettevõtetele kui suurfirmadele. “Ainuüksi ökonoomse riistvara kasutamisega saavad firmad kokku hoida märkimis­väärseid summasid. Seepärast pakumegi ettevõtetele võimalust oma silmaga näha, kuidas mõjutavad “rohelised” arvutid ja serverid nende igapäevaseid energiatarbimise mahte,” kommenteeris Vari edastatud pressiteates.

Fujitsu Siemens Computers on olnud Euroopa juhtiva arvutitootjana juba aastaid keskkonnasäästlike toodete väljatöötamisel esirinnas, mille heaks näiteks on ka Primergy TX120 serveri ja ESPRIMO Professional arvutisarja loomine. Läbiviidud uuringud on näidanud, et aastas säästetakse iga tuhande ESPRIMO Professional arvuti kasutamisega ligikaudu 13 000 eurot. Maksimaalsel võimsusel töötav “roheline” server TX120 tarbib aga 40% vähem energiat kui tavalised tornserverid. Lisainformatsiooni energiasäästliku riistvara kohta saab Fujitsu-Siemensi kodulehelt.

Fujitsu Siemens Computersi uuemad energiasäästlikud tooted:

PRIMERGY TX120 on Fujitsu Siemens Computersi väikseim, vaikseim ja energiasäästlikuim server. Võimas ja kompaktne server on sobilik eelkõige väikeettevõtetele, kuna tarbib vähe elektrit, on madala müratasemega ning eraldab vähem soojust kui tavalised väiksemõõdulised serverid. Server võimaldab puhverdada andmeid, talletada varukoopiaid ning luua interneti ja intraneti kasutamisvõimalusi.

Ühendades Intel vPro protsessori tehnoloogia ja 80+ toiteallika, tarbivad uue ESPRIMO Professional sarja arvutid 45% vähem energiat kui kahe aasta tagused arvutid. Automaatne energiasäästusüsteem lülitab 10 minutit pärast arvuti mittekasutamist välja kuvari ning 15 minuti pärast kõvaketta. 20 minuti pärast läheb süsteem üle ooterežiimile ning tunni pärast aktiveerub maksimaalne energiasäästurežiim. Lisaks on arvuti müratase tänu erilisele korpusele väga madal, kuid samas on säilinud head jahutusomadused.