Fordi esindajate teatel on uue põlvkonna Ford F-150 katsesõidud juba lõppjärgus ja uut autot esitletakse tuleva aasta Detroidi autonäitusel.

Täismõõtmeline pikap saab uue disainiga kere, moderniseeritud mootorid ja jõuab müügile 2003. aasta lõpul 2004. aasta mudelina, kirjutab Automotive News. Väliselt sarnaneb uus Ford F-150 paljuski tänavusel Detroidi näitusel kontseptsiooniautona esitletud Ford Tonkale. Ford F150 muutmine täismõõtmeliseks pikapiks nõuab majandusraskustes olevalt firmalt muidugi lisakulutusi, kuid lõppkokkuvõttes on see siiski odavam täiesti uue automudeli väljatöötamisest.

Ford Tonkalt on pärit esiklaasi kalle, kabiini üldkuju ja uste käepidemete vertikaalne asend. Omapärased on uuele mudelile kavandatavad uksed. Erineval näitusel demonstreeritud Ford Tonkast on tagauksed esiustest väiksemad ja ilma klaasideta. Nende otstarve on võimaldada ainult juurdepääs tagaistmele. Üldjoontes säilitab uus auto siiski sellele margile omase stiili ja saab isegi Ford Exploreriga sarnased esituled.

Kuigi rohkem andmeid uue mudeli kohta pole avaldatud, arvavad ajakirjanikud, et uus mudel saab endale moderniseeritud mootorid, mis on senistest võimsamad ja väiksema kütusekuluga.