Kõik see on äge ja mõte korraldada autovabasid päevasid samuti tore. Kuid… - säherdustest ühekordsetest kampaaniaüritustest on kasu ainult niipalju, kui need viivad edasise üldisema koordineeritud ja aruka tegevuseni.

Jämedalt kokku võttes on autostumise ja liikluskoormuse vähendamiseks üks võluvõte ja selleks on sihikindel tõhusat linnatransporti silmas pidav üldplaneering. Kahjuks seda meil ei ole ja jalgrattateede asemel rajatakse üha pikemaid ja kallimaid automagistraale, ühistransporti arendatakse vaid selle ellujäämiseks vajalikul määral ja tõhusat linnakorraldust silmas pidav tsoneeritud elamuehitus on teema arhitektide unenägudest

Seega tuleb autovabasid päevi kiitvaid linnajuhte vaadata kui varisere, kelle jaoks on see ainult üks võimalus ennast pisut ka roheliste sulgedega ehtida. See pole ainult keskerakondliku linnavalitsuse probleem, vaid nimetatud valdkonnas on sihiteadliku mittemidagitegemist üles näidanud ka enamus eelmisi linnavalitsusi.

Inimesed üldiselt võiks aga autovabal päeval võtta aega mõtlemiseks, kuidas ise autoga ja autota tõhusamalt hakkama saada. Autovabale meelsusele aitab ehk kaasa ka teadmine, et suures osas ehitatakse meil müüdud autokütuselt teenitud tulu arvelt üles meile ebasõbraliku naaberriigi sõjaväge.