Samas on esimesed MINId ka Eestis leidnud endale omaniku ning asunud elavdama tänavapilt, ütles ETAle ASi United Motors müügidirektor Toomas Pärna. Värskelt saabunud mudelitele MINI One ning MINI Cooper lisandub juulis ka kolmas, eksklusiivmudel MINI Cooper S.

Pärna sõnul on MINI sõiduk eelkõige energilisele linnainimesele, kes soovib positiivselt silma paista ning samas nautida kvaliteetsõidukile omaseid sõiduomadusi. “MINI on auto, millest õhkub elurõõmu. Samas on lõbusa välimuse all MINIl ette näidata aukartustäratav kollektsioon moodsatest tehnoloogiatest,” selgitas Pärna. “Näiteks tipptasemel pidurilahendus, väikeauto kohta väga head teelpüsimist tagavad süsteemid, täiendavad õhkpadjad istmetes, eriline peakaitsesüsteem, selles sõidukiklassis unikaalne puuduliku kummirõhu indikaator jne. Samas on MINI ökonoomne ja keskkonnasäästlik.”

BMW Grupp alustas kultusautoks kujunenud MINI tootmist 2001. aastal. MINI juures on säilitatud 20. sajandi 60. aastatel turule tulnud mudeli disain ja kompaktne kere, integreerides samad väärtused uudsete tehnoloogiliste lahendustega. BMW Grupi jaoks tähendab MINI tootmine uut väljakutset ja kontakti tarbijatega, kes ei kuulu traditsiooniliste BMW-huviliste sekka.

Tootmises on kolm MINI mudelit — MINI One, MINI Cooper ja MINI Cooper S, mis erinevad nii salongi kui väliste disainielementide, mootori võimsuse ja varustuse poolest. MINI One on baasmudel, millel on 1,6-liitrine 4silindriline 16 klapiga mootor võimsusega 66 kW (90 hj). MINI One’i kiirendus 0-100 km/h on 10,9 sekundit, maksimaalne kiirus 185 km/h ja kütusekulu 6,5 liitrit 100 km kohta.

MINI Cooperi tunneb ära valge (põhivärv) või musta katuse järgi, auto välisdisainis kasutatakse rohkem kroomliiste. MINI Cooper on varustatud R4/4 1,6-liitrise mootoriga, mille võimsus on 85 kW (115 hj). Auto kiirendus 0-100 km/h on 9,2 sekundit, maksimaalne kiirus 200 km/h ja kütusekulu 6,7 l/100 km.

MINI eksklusiivmudel, sportlik MINI Cooper S on varustatud 120 kW (163 hj) mootoriga, pöördemoment on 210 Nm ja maksimaalne kiirus 218 km/h, auto kiirendus 0-100 km/h on 7,4 sekundit. Saadaval on ka kolm lisavarustuse paketti — salt, pepper ja chili.

Lähemalt saab MINI isikupäraga tutvuda eestikeelsel veebisaidil www.mini.ee, United Motorsi salongis aadressil Paldiski maantee 108 ning 20.-24. märtsini toimuval automessil Motorex.