Arvutid jagatakse isiklikuks kasutamiseks 160-le erivajadusega õppurile, kes õpivad üldharidus- või erikoolides. Nimekirjade koostamisel olid projekti korraldajatele abiks Haridus- ja Teadusministeerium, Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit (ELIL) ja UNICEF.

“Arvuti on erivajadustega õpilaste jaoks asendamatu abivahend. See aitab neid õppetöös ning annab neile paremad võimalused teiste inimestega suhtlemiseks,” ütles Auli Lõoke, ELIL-i tegevjuht. “Seepärast väärib tunnustust ka tänane üritus, kus erafirmad ning aktiivsed IT Kolledži tudengid on vabatahtlikult enda kanda võtnud abistaja rolli,” lisas ta.

“Arvutite kontrollimine, töökorda seadmine ja tarkvara installimine oli tudengite jaoks hea kogemus. Näiteks said paljud esimest korda näha, kuidas ühe arvuti tarkvara “kloonitakse” teistesse arvutitesse ja ise kätt selles proovida. Samuti pingutasid tudengid ettevõtmise hea eesmärgi nimel,” ütles Margus Ernits, IT Kolledži Robootikaklubi esindaja.

Arvutid seadsid töökorda IT Kolledži Robootikaklubi ja tudengid, tarkvara annetas Microsoft ning kogu projekti logistika eest hoolitseb DHL. Arvutid ja lisaseadmed, mida heategevusprojektis ei kasutatud, utiliseerib mittetulundusühing EES-Ringlus.

Heategevusprojektile panid õla alla Sampo Pank, Elion, EMT, Elisa, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Äripäev, Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Nokia Eesti, Proviisor OÜ, M. I. Massaažikool OÜ, Birgit Villa, BimKemi Eesti AS, Hill & Knowlton Eesti AS, Maifon Baltic OÜ, MTÜ EES-Ringlus ja Stampline.