Kujustuse koha pealt sarnaneb Studio suures osas XPS seeria masinatega — sarnased on nii ekraanikaane nurga all hinged, salvlaetav DVD kirjutaja kui puutetundlikud LED taustvalgusega klahvistiku kohal asuvad multimeedianupud. Positiivsena võiks välja tuua ka veel ekraanikaane kinnitusklambrite puudumise, mis teeb kaane avamise mugavamaks.

Dell Studiol on standardkonfiguratsioonis ekraani ülaosas asuv 2.0MP võrgukaamera, mikrofonid , 4 USB 2.0 pesa, kaasajal üha olulisemaks muutuv HDMI liides (ei edasta kahjuks heli) ja analoog VGA pesa. Testitud arvutil oli eraldiseisev 256MB (DDR2) ATI Mobility Radeon HD 3450 graafika ja läikiv 1280 x 800 LCD laiekraan, traadita ühendustest nii WiFi kui sinihammas. RAM mälu oli 3GB (laiendatav kuni 4GB) ja mälukaardilugeja saab aru kaheksast erinevast formaadist ja ExpressCard pesa kaudu saab ühendada vajalikuks osutuvaid lisakaarte, kuhu soovi korral pistetakse kaugjuhtimispult või digiTV tüüner.

Delli üheks müügiargumendiks on mudelite kohaldatavus vastavalt ostja vajadustele, nii ka saab Dell’i Eesti esindaja IT Grupi internetipoes arvutile lisada soovikohast jõudlust, silmasõbralikust White LED ekraani näol ja rahakamad tegelased võivad endale lubada Blu-Ray kirjutajagi. Valikuvõimaluste seas on veel nii 3G kaart kui klaviatuuri taustavalgustus.

Kohandada ilmselt masinat tuleb, sest pakutav algkonfiguratsioon on suhteliselt tagasihoidlik ja kindlasti tasuks võimalusel kaaluda 1280 x 800 pikselise resolutsiooniga tavaekraani asemel 1440 x 900 LED ekraaniga mudeli soetamist (lisamaksumus alates 1520 kroonist).

Dell Studio on tootjapoolsete kirjelduste kohaselt multimeediasõbralik arvuti, millist kontseptsiooni toetavad ka kaks kõrvaklapiauku. Integreeritud valjuhääldid on kahjuks tagasihoidliku kvaliteediga, mis küll ajavad asja ära näiteks Skype kõnede puhul, kuid mille abil muusika ja filmiheli kuulamine tuleb kõne alla vaid siis, kui muude lahenduste puudumisel valikuvõimalusi ei ole..

Akude kestvuse koha pealt on heaks lisanduseks ka vasemal küljel asuv nupp, mille abil saab traadita võrguühendused välja lülitada.

Tarkvara poole pealt on Dell lisanud Studio tarkvaravalikusse Dell Dock nimelise rakenduse, mis dünaamiliselt organiseerib nii rakendused kui andmed kasutajasõbralikku Mac OS X laadsesse kategooriaribasse. Video- ja tavakõnede ning kiirsõnumivahetuse tarbeks on lisatud tarkvarapaketti rakendus Dell Video Chat, mis kujutab endast SightSpeed suhtlustarkvara Dell’i jaoks kohandatud lahendust.

Kasutusmugavuse poolest võib välja tuua Dell Studio 15 klaviatuuri, mille klahvisamm on mõnusalt sujuv ja abiks on ka paremal küljel asuv täismõõdus (Home, Page Up/Down ja End) lisanupurida. Pisut rohkem oleks võinud Dell’i disainerid vast panustada klaviatuuri jäikusesse, mis keskosas paindub kergelt läbi. Kasutajasõbralikult on lahendatud ka puuteplaat, mis on piisavalt suur ja näpumugavusele ning raalihügieenile on abiks sujuv üleminek ülejäänud korpusega.

Salvlaetav optiline kettaseade on disaini koha pealt küll põnev lahendus, kuid kahjuks ei „söö“ see aeg ajalt ettesattuvaid minimõõdus plaate ja kipub olema võrreldes tavalise „sahtliga“ kettaseadmega lärmakam.

Dell Studio ühe maailma suurima arvutitootja kodukasutajale suunatud rüperaaliseeria, mille peamiseks eripäraks on profikasutajatele suunatud XPS tooteliini omaduste toomine kodukasutajatele suunatud, ehk odavamat sorti sülearvutitesse. Saadaval on nii 15” kui 17” ekraaniga mudelid.