Masin tarbib ainult 2W voolu, ligikaudu 10 x 15 x 2,5 cm suuruses karbis pole ühtegi liikuvat osa ja kasutab „pilvele“ lähenemisel “sõjalise klassiga” riistvaralist krüpteerimist.

Et kompenseerida serveriressursside maksumust, näidatakse ennem iga programmi kasutamist lühikest reklaami. Kuigi seadmel on ainult kolmetuumaline 400MHz Freescale MPC5121e MobileGT protsessor ja 256 MB RAM’i, ei kaota sellest kasutusmugavus, kuna enamus asju tehakse ära „pilves“, ehk siis Amzon’i serverites. Samuti ei ole kasutajal suurt kokkupuudet Debian/GNU Linux’il baseeruva operatsioonisüsteemiga, kuna enamus rakendusi jookseb modifitseeritud Firefox’i internetilehitsejas.

CherryPal’il on veel 4GB NAND Flash, 802.11g wifi, kaks USB 2.0 porti, 10/100 Ethernet, VGA ja kõrvaklappide pistik. Eelinstalleeritud on iTunes, OpenOffice, kohandatud meediamängija (mis mängib enamusi video- ja audioformaate) ja IM klient. Programmide valik täieneb. Iga arvutiga tuleb kaasa 50GB võrguruumi, mida hiljem suurendatakse.

CherryPal’i asutaja ja juhi Max Seybold’i sõnul on karbi raudvara praktiliselt purunematu ja töötab edasi isegi siis, kui sellega on tennist mängitud. Kasutuseaks lubatakse vähemalt 10 aastat.

Ameerikamaal jõuab asi müügile käesoleva kuu lõpus ja hinnaks on 249 dollarit.