Sportlik neljakohaline kabriolett jõuab Audi müügisalongidesse uue aasta I kvartali lõpus ning Eesti teedele eeloleval kevadel.

Audi A3 Cabriolet. Traditsiooniliselt Audi avatud katusega mudelitele on ka uue Audi A3 Cabrio katus tekstiilist. Pehme, kokkupandava katuse eelis jäiga katusekonstruktsiooni ees seisneb selle oluliselt kergemas kaalus, samuti jätab pehme katus rohkem ruumi pagasile. A3 Cabriolet pagasiruumi maht on 260 liitrit, mida tagaistmete kokkuklappimisega on võimalik kasvatada 674 liitrini. Võrdluseks — Audi A3 pagasiruumi maht on 340 liitrit. Sealjuures ei sõltu Audi A3 Cabrioleti puhul pagasiruumi maht sellest, kas auto katus on üles tõstetud või mitte.

A3 kabrioleti ostjal on valida poolautomaatse katuse avanemissüsteemi ja täisautomaatse pehme katuse vahel. Täisautomaatne katus avaneb hüdrauliliselt vaid üheksa sekundiga ning seda saab avada ja sulgeda kuni kiiruseni 30 km/h. Katust saab tellida kolmes värvitoonis — musta, sinise või punasena. Paremaks välistemperatuuri ja heli isoleerimiseks kasutab Audi mitmekihilist katusetekstiili, mille vahel asub spetsiaalne fiiberkangas. Tänu sellele on suletud katusega A3 kabrioletis kiirusel 140 km/h tuule- ja teemüra tase võrreldes tavalise Audi A3 mudeliga vaid 1 detsibelli (dB) võrra kõrgem.

Audi A3 CabrioletMaksimaalse sõiduohutuse tagamiseks on Audi auto kere juures kasutusele võtnud eriti tugeva teraskonstruktsiooni, mis suurendab oluliselt kere jäikust ja ohutust avarii korral.

Auto välisdisainis on A3 mudeliga võrreldes toimunud olulised muudatused nii esi- kui tagasosas. Eelkõige domineerib välisilmes uus tulede disain. Nagu teistegi Audi uuemate mudelite puhul on ka Audi A3 Cabrioleti külgmised suunatuled liikunud küljepeeglitesse ja tuledes on kasutusel LED-tehnoloogia. Mõlemas esilaternas asuvad päevasõidutuledena 7 valgusdioodi. Tagatulede disain järgib tuttavat joont, mis on kasutusel ka uue Audi A4 ja A5 tagatuledes, kuid selgelt eristuva uuendusena on A3 Cabrio tagatuledes kasutusel fiiberoptiline tulekontuur, mis lisab auto tagaosa disainile ainuomase efekti ning seda eriti pimedal ajal.

Auto jõuallikana on valida nelja turbomootori vahel — kaks neist on bensiini- ja kaks diiselmootorid. Koos välkkiire S tronic käigukastiga pakub tippversioon 2.0 TFSI jõuallikas Audi A3 Cabrios sportlikku ja emotsioonidest tulvil sõiduelamust. Kolmel korral „Aasta mootoriks” valitud 2.0 TFSI mootor arendab 147 kW/200 hj ja pöördemomenti 280 Nm, mis kiirendab Audi A3 Cabrioleti paigalt sajakilomeetrise tunnikiiruseni 7,3 sekundiga. Auto lõppkiirus on 231 km/h ning keskmine kütuselkulu 7,6 l/100 km. Kahe siduriga S tronic käigukastil on kaks sõidurežiimi, mida juht saab oma äranägemise järgi igal ajal valida — D (Drive) ehk tavarežiim ja S (Sport) ehk sportlik seadistus. Lisavarustusena on autole võimalik tellida ka sportvedrustus, mis on jäigem ja muudab auto kliirensi 15 mm võrra madalamaks.

Audi A3 CabrioletMuu lisavarustuse seast on võimalik autole tellida multifunktsionaalne sportrool, kurvijoont jälgivad adaptiivsed Xenon-Plus esituled, S line sportpakett, mis muugulgas sisaldab S line istmeid ning muid sportlikke lisaelemente auto interjööris ja välisdisainis. Samuti kuulub auto lisavarustusse Audi multimeedialiides MMI ja Audi Music Interface, mille kaudu on võimalik auto stereosüsteemiga ühendada iPod või MP3-mängija. Lisaks ka värvimonitoriga navigatsioonisüsteemi ja juhi mobiiltelefoni ning auto helisüsteemiga integreeritava autotelefoni.