Järgmine aasta saab olema tõeline „Linux’i töölaua-aasta“ ja põhjuseks, miks see nii olema saab, on üks sõna: kiirkäivitus.

Artiklis toodi välja, kuidas HP, Dell, Lenovo, asus ja hulk teisi riistvaratootjaid näevad vaeva vähem kui kolmekümne sekundiga käivituvate arvutite loomisega. Põnev on see, et sellise kiire ligipääsu e-posti ja interneti sarnastele põhifunktsioonidele tagab Linux.

NY Timesis kuulutati samuti, et lähemate kuude jooksul saab hüpikstardiga arvutitest peavool ja kirjeldati kuidas DeviceVM poolt arendatav Splashtop „kerge“ linuxiversioon on selles vallas suure töö ära teinud. DeviceVM-ile pakub konkurentsi phoenix technologies, kes arendab samuti HyperSpace nimelist linuxipõhist kiirkäivituslahendust.

Kokku tähendab see kõik seda, et Linux nihkub kasutajakogemuse keskmele lähemale.

Järgmise aasta lõpuks võib vabalt juhtuda nii, et peaaegu iga sülearvutiga, hoolimata sellest kas sinna on installeeritud Windows või mitte, tuleb kaasa Linux. Seda lisaks tohutule potentsiaalile, mida pakuvad Linuxi jaoks netbook’id ja teised mobiilsed internetiseadmed.

Kolmas kiirkäivituslahenduse arendaja Moblin demonstreeris hiljuti enda 5 sekundiga käivituvat kiirstardisüsteemi, mida saab näha alljärgnevast videost.