Sünnitus toimus ühes Ratlami linna haiglas. Umbes kolm kilogrammi kaalunud vastsündinul on kaks selgroogu ja üks kõht. Last raviv arst Brijesh Lahoti sõnas, et see juhtum on meditsiiniliselt väga keeruline. Lahoti lisas, et tegemist on paari esimese lapsega. "Varem näitasid ultraheli tulemused, et naine ootab kaksikuid. See on harv juhus, tõenäoliselt ei ela laps kaua,” rääkis Lahoti.

Ta selgitas, et seda lapse seisundit nimetatakse "ditsefaalseks parapaagiks". Selle kõrvalekalde korral on väärarenguga kaksikutel kaks pead sama keha otsas.

Enamik kahepealisi lapsi sünnib surnult või sureb vahetult pärast sündi. Ainult väike osa neist elab täiskasvanuks. Samas on ka näiteid, kus sellised kaksikud on elanud soliidse vanuseni ja saanud isegi lapsi.

Laps paigutati haigla pediaatriaosakonna intensiivravi osakonda. Ta viibib arstide sõnul kriitilises seisundis.

Siiami kaksikute sünnitõenäosus on teadlaste väitel üks kord 50 000 või 100 000 sünnituse kohta. Ditsefaalsed kaksikud moodustavad kõigist sündinud siiami kaksikutest umbes kümme protsenti. Selliseid kaksikuid on üritatud peale sündi eraldada, aga meditsiinikirjanduse järgi pole sellised katsed tulemusi andnud.