Saatejuht Kristjan Hirmol oli külas TalTechi majandusteaduskonna õppekava „Ettevõtlik juhtimine” programmijuht Martin Toding. Ihaldusväärset MBA ehk Master of Business Administration nimetust kandev praktilise ärijuhtimise magistriõppekava on suunatud inimestele, kellel on spetsialisti või juhtimisalane töökogemus, kuid kes oma juhtimispädevust veelgi arendada soovivad. Ingliskeelse õppekava tudengite seas on lisaks eestlastele ka Läti, Leedu, Soome, Rootsi ja ka palju kaugemate riikide kodanikke.

Saatekülaline ütles alustuseks, et kaheaastane õppekava on usinamatel võimalik läbida pooleteise aasta ehk kolme semestriga. Majandusteaduskond on Tallinna Tehnikaülikoolis suur ja lai ning võimaldab majandusteadust õppida iga nurga alt. Mille poolest täpselt erineb õppekava „Ettevõtlik juhtimine”? Saatejuht pakkus välja, et fookuses pole mitte kitsamalt numbrite maailm, vaid ettevõtluses suuremate protsessidega tegelemine ja nende üle otsustamine. „Jah, täpselt nii. Olgu siis tegu valdkonnajuhtide, tippjuhtide või alles tippjuhtideks pürgijatega, kes juhivad suuremaid protsesse. Täna meil õpivadki erinevate valdkondade juhid ning need, kes on hakanud ettevõtjaks,” ütles Toding ja lisas, et õppekava katab ära majandusteaduse erinevad valdkonnad üldise, strateegilise, inimressursi ja muu spetsiifilisema valdkonna juhtimisega, samas on õppekavas ka finantspoolt ja turundust. Õppekava loomisel arvestati MBA õppekavasid akrediteerivate rahvusvaheliste organisatsioonide seisukohtadega, samuti võeti eeskuju nii tuntud ettevõtete juhtide nõuannetest kui ka maailma tuntud ülikoolidest.

Ülemaailmselt populaarse MBA kraadi kasuks räägib muu hulgas tugev praktiline pool, mistõttu häid juhte otsivad ettevõtted selle kraadiga inimesi ka eelistavad. „Tudengitele õpetatavad oskused tulenevad otseselt tänastest trendidest, mida tööturg tegelikult vajab. Kindlasti on trendideks digitaliseerimine ja tehisintellekt. Ka ettevõtte protsesse ju järjest rohkem digitaliseeritakse. Me võime teha väga tarku teenuseid ja tooteid, aga peame ka ettevõtte protsesse tegema targemaks ja neid optimeerima. Juht on see, kes loob süsteemi ja peab targast süsteemist aru saama.”

Millised trendid meid majandusvaldkonnas ja juhtimises lähiajal võivad ees oodata? Mis veel „Ettevõtliku juhtimise” õppekava tudengeid iseloomustab ja mida nad ise õppekava puhul enim väärtustavad?

Kuidas tulla õppima Tallinna Tehnikaülikooli?
  • Esita avaldus lehel sais.ee.
  • Kui oled ületanud lävendi, oled järgmisest õppeaastast TalTechi oodatud. Õppima tulemise pead kinnitama hiljemalt 15. juulil, kuid võid kinnitada ka kohe.
  • Täpsem info aadressil teejuht.taltech.ee.ja taltech.ee/en/mba

Kuula lähemalt järgnevast saatest:


Jaga
Kommentaarid