1960ndate ja varaste 70ndate Porsche disainielemente integreeriv 992 Sport Classic ammutab peamiselt inspiratsiooni 1972. aasta mudelist 911 Carrera RS 2,7.

Sport Classic sai tavapäraselt vaid 911 Turbo mudelitele mõeldud laiad kerepaneelid ja lisaks RS 2,7 legendaarsest “pardisabast” inspireeritud spoileri. Vaid erimudelile pakutakse Sports Grey metallikvärvitooni koos värvitud topelttriibuga. Uksepolstritelt ja istmetelt leiab kuulsa “Pepita” mustriga kanga, kahetooniline nahkpolsterdus loob välimusega kena kontrasti.

Kapoti alt leiab 3,7-liitrise topeltturboga kuuelisindrilise boksermootori, mille 550 hj/405 kW jõuavad maha läbi seitsmekäigulise käsikasti ja ainult tagarataste. Tegu on kõige võimsama hetkel saadaoleva käsikastiga 911-ga.

Mudeli väljalaset on muudetud ning hoolikalt valitud kohtadest on müraisolatsiooni eemaldatud, et pakkuda tavamudelitega võrreldes veelgi emotsioonirikkamat helitausta. Huvitav on ka õhuvõtulahendus – kui tavalised turbomudelid võtavad mootoriõhu tagumiste küljepaneelide kaudu, siis erimudelil tõmbab mootor omale vajaliku õhu spoileri kohal asuvatest avadest.

Veermiku koha pealt on vedrustust 10 mm madalamaks lastud, nelikveoliste mudelitega võrreldes on eesmised vedrud pehmemaks tehtud. Standardvarustusse kuuluvat nelikroolimist on kohendatud, Porsche aktiivvedrustus PASM hoolitseb selle eest, et vedrustus kohanduks välkkiirelt hetke oludele. Standardvarustuses on ka keraamilised PCCB pidurid.

992 Sport Classicut toodetakse vaid 1250 eksemplari, Eestis algavad hinnad 277 210 eurost. Tellimine algas tänasest, esimesed autod jõuavad Euroopasse käesoleva aasta juulis.

Vaata rohkem pilte tasuta portaalis Accelerista.com.