"Me oleme kõik kooskõlastanud. Üleeile rääkisin sel teemal kantsler Scholziga. Tarnime märkimisväärset varustust alates Milan tankitõrjerakettidest CAESARini, aga veel mitut tüüpi relvi. Arvan, et peaksime seda jätkama. Alati on olemas punane joon, mis ei tähenda sõtta astumist," ütles Macron.

Oueste France'i teatel saadetakse ukrainlastele 12 ühikut CAESAR suurtükke. Prantsusmaa koolitab välja nelikümmend Ukraina sõdurit nende süsteemide kasutamiseks. Väljaande allikad valitsusringkondades teatasid, et relvade üleandmine Ukrainale juba käib ja uued relvad ilmuvad lahinguväljale "mai alguses".

CAESAR võeti relvastusse 2000ndate algul, see põhineb veoautošassiil, millele on paigutatud 52-kaliibri pikkuse rauaga 155 mm haubits. Selle laskekaugus on erineva moonaga 40 kuni 50 km.

Varem teatas Bloomberg, et Holland annab Ukrainale iseliikuvad haubitsad PzH 2000, mille meeskondi juba koolitatakse Saksamaal ja Poolas. 22. aprilli õhtul tuli ka teade USA valitsuselt, et Ameerika hakkab Ukrainale tarnima mitmelasulisi raketiheitjaid.

Seni on Prantsusmaa relvaabi Ukrainale olnud marginaalne.

Jaga
Kommentaarid