Teade järgnes uudisele sellest, et Tesla jm ettevõtete juht Elon Musk päris Twitteris oma järgijatelt, kas nood sooviksid taolist võimalust.

Paljud Twitteri kasutajad on juba mõnda aega redigeerimisvõimalust nõudnud, kuid seni on komistuskiviks kujunenud selle täpne teostamine.

Twitter lubas hakata uut ideed eelseisvatel kuudel katsetama.

Suhtlusplatvormi kommunikatsioonimeeskond kuulutas oma Twitteri-lehel: „Nüüd, kus kõik selle kohta küsivad — jah, me oleme juba möödunud aastast alates tegelenud redigeerimisfunktsiooni arendamisega!“

Ei, me ei saanud seda mõtet mingisugusest veebiküsitlusest,“ lisas meeskond. „Eelseisvatel kuudel alustame @TwitterBlue laboris funktsiooni katsetamist, et näha, mis töötab, mis mitte, ja mis üldse on võimalik.“

Twitteri teenuse Twitter Blue tellijatele võimaldatakse reeglina katsetamisjärgus olevate funktsioonide varajast kasutamist.

Redigeerimisfunktsioon võimaldaks kasutajatel parandada säutsudes kirjavigu, vähendamata juba kogunenud vastuste, edasipostitamiste või meeldivaksmärkimiste hulka.

Ettevõtte asepresident tarbekaubanduse valdkonnas Jay Sullivan märkis teisipäeval postitatud lõimes, et redigeerimisvõimalus on juba mitu aastat olnud funktsioon, mida Twitterilt kõige enam nõutakse.

Samas rõhutas Sullivan, et ettevõte uurib võimalusi funktsiooni loomiseks võimalikult ohutul moel.

Selliste asjadeta nagu ajalised piirangud, kontrollimisvõimalus ja redigeerimise läbipaistvus võidakse redigeerimisvõimalust kasutada avalike mõttevahetuste hilisemaks muutmiseks,“ märkis Sullivan. „Avalike mõttevahetuste rikkumatuse kaitsmine on meie jaoks selle ülesande juures esmatähtis.“

2018. aastal peetud ettekandes märkis Twitteri endine juht Jack Dorsey vastuseks küsimustele läbipaistvuse kohta, et ettevõte ei lisa redigeerimisfunktsiooni tõenäoliselt mitte kunagi.

Konkureerivad suhtlusplatvormid Facebook ja Instagram aga juba võimaldavad kasutajatele oma postituste redigeerimist ning Twitteri uus juht Parag Agrawal paistab olevat sellesuunalistele ettepanekutele avatud.

Esmaspäeval teatas Elon Musk, et on omandanud 9,2% suuruse osaluse Twitteris, mis teeb tast ettevõtte suurima osaniku, ning avaldas seejärel küsitluse redigeerimisfunktsiooni ihaldusväärsuse teemal.

Teisipäeval andis Twitter teada, et Musk on määratud ettevõtte juhatuse liikmeks.

Muski küsitluses on hääle andnud juba enam kui neli miljonit kasutajat.

Twitter teatas redigeerimisvõimaluse kaalumisest esimest korda 1. aprillil, mistõttu seda avaldust peeti laialdaselt aprillinaljaks.