Ukraina armee likvideeris kogu Vene Föderatsiooni 331. kaardiväe õhudessantpolgu juhtkonna. 2014. aastal oli see üksus mänginud võtmerolli Ukraina armee Donbassi grupeeringu purustamisel Ilovaiskis, mis viis Minski protokollide allkirjastamiseni. Venemaa riigiduuma endine liige Ilja Ponomarjov kirjutas sellest oma Facebooki lehel.

Ukraina lahingutes on hukkunud 331. õhudessantpolgu ülem polkovnik Sergei Suhharev. Samuti tapeti staabiülem koos staabiohvitseridega ning roodude ja pataljonide komandöridega. Nende kõrvaldamise asjaolusid Ponomarjov ei avaldanud.

2014. aastal andis just 331. õhudessantpolgu põhjal formeeritud pataljoni taktikaline grupp otsustava löögi Ukraina vägedele ja võttis suure osa "kotti". Rünnakut juhtis toona ukrainlaste andmetel Suhharev isiklikult. Kokku olevat Ilovaiski lahingus osalenud kolm Vene professionaalsetest sõduritest moodustatud pataljoni taktikalist gruppi.

331. õhudessantpolku loetakse Venemaal üheks parimaks. Sergei Suhharev sündis 1981. aastal Rjazani oblastis ja teenis pikalt Eesti külje all asuvas 76. õhudessantdiviisis. Tänaseks on Vene meedia põhjal selgunud, et Vladimir Putin on talle postuumselt omistanud Venemaa kangelase aunimetuse. Suhharevi matus toimus 22. märtsil Rjazanis.

Jaga
Kommentaarid