Tõenäoliselt püüavad paljud välja paista huvitavad ja silmapaistvad, aga sellele vaatamata leidub igavaid inimesi igal pool. Kes on see, keda seltskonnas välditakse? Et mõista, mis teeb inimesed igavaks ja miks me neid sellisena tajume, palusid Essexi ülikooli teadlased vabatahtlikel välja selgitada kõige igavamad iseloomuomadused, hobid ja elukutsed.

Kõigepealt pidid 463 osalejat kirja panema nimekirja nende arvates igavatest ametitest. Nende hulka kuulusid andmeanalüütika, raamatupidamine, maksud/kindlustus, koristamine ja pangandus, samas kui kõige igavamad tegevused olid magamine (selgub, et hea uni on tänapäeval sotsiaalselt taunitav), religioossed riitused, teleri vaatamine, loomade eest hoolitsemine ja matemaatika. Tüüpilise igavuse tunnusjoonteks on saanud huvide ja huumorimeele puudumine, oma vaatenurga puudumine ja harjumus elu üle kurta.

Kahjuks võib neil, kes end eelnevas ära tunnevad, olla ühiskonnas raske. Järgnevalt anti katsealustele kirjeldused olematutest "igavate omadustega" tegelaskujudest ning selgus, et selliseid inimesi tajutakse külmade ja ebakompetentsetena ning nendega ei tahetud suhelda. Muuhulgas peletab inimesi eemale monotoonne hääl ja harimatus. Kõige kurioossem selgus lõpus, kui eksperimendis osalejatelt küsiti, kui palju neil on vaja “tüüpilise kuivikuga” suhtlemise eest maksta, ning ankeedis nimetati kaunis priskeid summasid.

Tuleb märkida, et katsealused olid enamasti Ameerika Ühendriikide elanikud - nii et võib-olla on teistes riikides igavad elukutsed, hobid ja iseloomuomadused erinevad. Kuid see on üks esimesi uuringuid "igavate inimeste" fenomeni kohta mitmes valdkonnas korraga ja neid andmeid on vaja selleks, et leida strateegiaid, kuidas tulevikus tüütute stereotüüpidega võidelda. Näiteks jääb arusaamatuks, miks igavad inimesed ebakompetentsetena tunduvad, sest need omadused pole omavahel kuidagi seotud. Raamatupidajad on ju näiteks enamasti targad ja sageli abivalmid ning pankuritel on ühiskonnas reaalne mõju ja võim.