Ettevõte on juba varem lõpetanud tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti ettekirjutust järgides RTR Planeta, NTV Mir, Rossia 24 ja TVCI edastamise.

Täna õhtul lisandusid PBK, CTC Media (STS), REN TV, Дом кино, Дом кино Премиум, Музыка Первого, Время, Телекафе, Бобёр, O!, Поехали! ja Карусель ning seda juba rahapesu andmebüroo korraldusel.

„Venemaa rünnaku tõttu Ukrainas on kehtestatud arvukalt uusi rahvusvahelisi sanktsioone. Seega peavad kõik Eesti televisiooniteenuste osutajad peatama nende telekanalite taasedastamise, millega seoses esineb sanktsioonide rikkumine või sanktsioonide rikkumise kahtlus. Sellekohase märgukirja saatis kõikidele TV teenuse osutajatele ka Rahapesu Andmebüroo," tõi Telia oma tänase sammu põhjendusena välja.

Telia erakliendiüksuse juht Kristjan Viilmann ütles, et kuna mitmete telekanalite edastamine on seadustest tulenevate nõuete täitmiseks peatatud, pakub Telia alates 1. märtsist 2022 kõigile oma TV-teenuse klientidele võimalust tellida endale tasuta uudistekanalite pakett.

„Kliendid, kes tellivad teemapaketi Uudistekanalid perioodil 01.03-30.04.2022, saavad selle kaheks kuuks tasuta alates tellimise hetkest. Telia TV Mini ja Standard pakettide kasutajad, kellel on juba enne 1. märtsi tellitud teemapakett Uudistekanalid, hakkab kahe kuu pikkune tasuta periood kehtima automaatselt 1. märtsist," lisas Viilmann.

Teemapaketis Uudistekanalid sisalduvad näiteks telekanalid CNN International, France 24, BBC World, Deutsche Welle, CNBC Europe, Al Jazeera, Bloomberg TV ja Euronews.

Eesti ametkonnad pole seni piiranud ühegi Venemaa telekanali voogedastust internetis, piirdutud on vaid telekomiettevõtete tasuliste kanalipakettide kärpimisega.

Jaga
Kommentaarid