Filmide, sarjade ja muu säärase kõrval mänge toota oli Netflixi jaoks loogiline järgmine samm. Valdkonnas liigub palju raha ja magusast pirukast püüavad osa saada paljud tehnoloogiahiiud, miks mitte siis ka Netflix.

Algupärane mänguvalik muutus Netflixi kasutajatele kättesaadavaks juba augusti lõpus, tõsi küll, vaid Poolas ja kahe teose näol.

Alates sellest nädalast võib lõbuvarale ligipääsemist oodata juba iga Netflixi kasutaja üle maailma. Millal see võimalus kusagil täpselt avaneb, teavad siiski täpsemalt ainult firma esindajad. Ma juba proovisin, kuid jäin esialgu tühjade kätega.

Kuna Netflixi mänguvaliku teemal ringles veebis kuude kaupa palju kõlakaid, on täpsustav kokkuvõte ilmselt abiks. Niisiis, mida juba teame:

  • mängud ei asu Netflixi tavakeskkonnas, vaid need tuleb nutiseadmega alla laadida
  • esialgu avaneb võimalus Netflixi Androidi äpi kasutajatele, kunagi hiljem iOS-i eelistajatele
  • esialgses valikus on viis mängu
  • kõigi viie proovimiseks pole internetiühendust vaja
  • kõik viis on tasuta allalaaditavad, puuduvad ka valikulised lisamaksed ja reklaamid (kuigi Netflixi kasutamine on üldjuhul muidugi tasuline)
  • keelevalik ja vaikimisi valitud keel on samad kui Netflixi tavakeskkonnas, kui vaikimisi keelt pole määratud, siis inglise keeles


Debüütviisik on lihtsakoeline meelelahutus, mis valmistatud Netflixi tellimusel nelja erineva firma poolt:

  • BonusXP: "Stranger Things: 1984" ja "Stranger Things 3: The Game"
  • Frosty Pop: "Shooting Hoops" ja "Teeter Up"
  • Amuzo ja Rogue Games: "Card Blast"

Netflixi mänge saab samaaegselt nautida mitmel mobiilseadmel, olenevalt kontoga seotud kasutajate arvust. Kui kasutajaid tekib liiga palju, saad teavituse, et mõni välja lülitada.

Lõpetuseks väike võõrkeelne videoülevaade, sest oma silm on kunn!

[HILJEM LISATUD] Tundub, et Netflixi mobiilimängude hankimine Apple'i nutiseadmete jaoks toimub teisiti kui Androidi puhul.

Androidi-variandis toimub see Netflixi äpi kaudu, Apple'i variandis tuleb mängud ükshaaval App Store'ist leida ja alla laadida. Muidu läheks see vastuollu Apple'i App Store'i kasutustingimustega.

Netflixi mobiilimängud pole Apple'i seadmetele veel saadaval, kuid erinevuse avastas tarkvara-arendaja Steve Moser, kui ta äppide koodi lähemalt uuris.