Tegemist on Rapla kultuurikeskuses tegutseva kohvikuga Hollivuud, mis oli oma Instagrami kontol teatanud, et vaktsineerimistõendite olemasolu kontrollima ei hakka. Põhjuseks toodi vaktsiinivastase tavapärased teesid selle kohta, et tõendi kontrollimisel ja viirusega nakatumisel puuduvat seos ja et ka vaktsineeritud isikud võivad viirust edasi kanda.

Terviseamet ja politsei kontrollisid 2. septembril ettevõtte tegevust kohapeal ning selgus, et ka reaalsuses ei nõutud klientidelt kehtivat tervisetõendit või negatiivse testi tulemust ja selle ehtsust, ning kliendid tarbisid toitu kohapeal.

Ettevõtte juhatuse liikmena esitlenud naisterahvas väljendas ametnikele tugevat ebausku vaktsiinidesse ning nende efektiivsusesse, kuid lubas valitsuse korraldust järgmisest nädalast täitma hakata.

Seda aga ei tehtud. Kui politseinikud järgmisel nädalal uuesti söögikohta külastasid, ütles klienditeenindaja politseiametnikule, et toitlustusettevõtte omanik on võtnud vastu otsuse, et ei kavatseta ka edaspidi klientidelt nõuda tervisetõendite ettenäitamist.

Terviseamet alustaski sellest tulenevalt kohvikut pidava ettevõtte FP Arendus suhtes järelevalvemenetluse ning selle käigus ei esitanud kohvikupidaja ühtegi ametlikku vastust ega selgitust.

Eilseks jõuti menetlusega sinnamaani, et ettevõte sai korralduse „asuda viivitamatult kontrollima toitlustusettevõtte Hollivuud tegevuses osaleda soovivate isikute vaktsineerituse, läbipõetuse, vaktsineerituga võrdsustatuse või testituse tõendi olemasolu ning selle ehtsust ja kehtivust".

Ühtlasi sai Hollivuud hoiatuse: „Kohuse mittetähtaegse või mittekohase täitmise korral kohaldatakse ettekirjutuse saajale sunniraha 2000 (kaks tuhat) eurot ning kui rakendatud sunniraha ei anna tulemust, kasutab amet vahetu sunni kohaldamise võimalust."

Jaga
Kommentaarid