„Selle katkestuse algpõhjus mõjutas paljusid meie sisemisi tööriistu ja süsteeme, raskendades üritusi probleemi kiiresti diagnoosida ja lahendada," andis ettevõte alustuseks teada, miks probleemi kõrvaldamine nii kaua aega võttis.

Ettevõtte arendusmeeskond on igal juhul nüüdseks tuvastanud, et katkestuse põhjuseks oli „andmekeskuste vahelist võrguliiklust koordineerivate tuumikruuterite konfiguratsioonimuudatused".

Selle võrguliikluse katkestamine mõjus oma andmekeskuste vahelisele suhtlusele sedavõrd laastavalt, et peatas kõik teenused.

„Meie teenused on nüüd taas püsti ja töötame aktiivselt selle nimel, et täielikult nende tavapärane töö taastada," teatas ettevõte oma tehnilises ajaveebis. „Hetkel tahame selgelt teada anda, et selle katkestuse algpõhjus oli vigane konfiguratsioonimuutus."

Facebook kinnitas ka, et ettevõttel puudub igasugune info selle kohta, et kasutajate andmeid oleks katkestuse tõttu kuhugi lekkinud.

Facebooki teenused läksid DNS serverite ühenduse kadumise tõttu rivist välja Eesti aja järgi esmaspäeval kella 18.40 ajal ning taastusid ööl vastu teisipäeva kell 00.48.

Oma vabanduse on avaldanud ka Facebooki juht Mark Zuckerberg:

Tegemist on läbi ajaloo pikkuselt teise katkestusega Facebooki ajaloos aastal 2019 oli teenus kättesaamatu 24h.