Kuni täiseani kääbusena elanud ja seejärel hiiglaseks sirgunud Adam Raineri kohta on teada väga vähe üksikasju.

Ta sündis 1899. aastal Austrias Grazis. Oma 21. eluaastal (aastal 1920) oli ta ainult 1,18 meetrit pikk. Arstid olid tal ametlikult diagnoosinud kääbuskasvulisuse.

Millalgi 20. eluaastate alguses tabas Rainerit aga seletamatult hoogne kasvusööst. Mehe 32. sünnipäeval mõõdeti tema pikkuseks 2,18 meetrit. Niivõrd kiire ja pidev kasvamine — tempoga u 9 cm aastas — kurnas mehe organismi sedavõrd palju, et ta jäi voodihaigeks.

Nähtavasti hakkas ta seni alatalitlenud ajuripats ehk hüpofüüs (mis reguleerib keha kasvuhormoone) varsti pärast mehe 21. sünnipäeva tööle ületuuridel. Tolle elundi talitluse häirumine sundis hr Raineri organismi pühendama kõik ressursid pidurdamatule kasvamisele, mistõttu jäi ta viimaks nii nõrgaks, et ei suutnud isegi püsti seista.

1930. aasta detsembris, kui Rainer oli 31 aasta vanune, tegi ajukirurg talle kohaliku tuimestuse ning ajas ninna kirurgiriistad, et sedakaudu jõuda ajuripatsini — tillukese elundini, mis paikneb raskesti ligipääsetaval ajupõhimikul.

Kirurg avastas ja eemaldas ajust eosinefiilse adenoomi — healoomulise kasvaja, mis oli ajuripatsile survet avaldanud. Operatsioon küll pidurdas drastiliselt hr Raineri kasvu, kuid palju pöördumatut kahju oli selleks ajaks juba sündinud.

Ülejäänud elupäevade vältel ei suutnud Adam Rainer enam omal jõul püsti seista. Hiljem paigutati ta hooldusele vanadekodusse, kus ta elas 1950. aasta 4. märtsini.

Rainer suri 51 aastasena. Peagi pärast surma mõõdeti tema pikkuseks ligi 2,34 meetrit, s.o. peaaegu kaks korda rohkem kui 21-aastasena.

Tänase päevani ei leidu meditsiiniteaduse ajaloos ülestähendusi ühegi teise inimese kohta, kellel oleks elu jooksul diagnoositud nii kääbus- kui ka hiidkasvulisus.

Raineri lugu on esindatud ka Guinnessi rekordite raamatus ja eri klippide kujul YouTube'is: