Chipolo One Spot on oma suuruselt võrreldav kõige klassikalisema võtmehoidjaga. Erinevus tavalise võtmehoidjaga on aga see, et One Spot tõepoolest hoiab sinu asju. Loogika Chipolo One Spoti toimimise taga on lihtne – iga Chipolo seade lisatakse Apple’i Find My võrgustikku. Selles võrgustikus on aga kõik iOSi seadmed, mis tähendab omakorda, et esemeleidja on pidevas suhtluses end ümbritsevate iOSi seadmetega ja tänu sellele on need ka pidevalt tuvastatava asukohaga. Kui nüüd mõtled, et nii näevad ka teised, kus on sinu võtmed või kott, siis ära muretse – nii Chipolo kui ka Apple pööravad ülimat tähelepanu privaatsusele, mistõttu on sinu esemeleidja nähtav ikka ja ainult sulle!

Kui aga suudad oma eseme siiski ära kaotada, saad panna Chipolo telefonist piiksuma, et asjad näiteks toas üles leida. Aga piiksutamine kadunud eseme asukohta kätte ei anna, saad märkida eseme rakenduse Find My abil kadunuks ja otsimisel aitavad kaasa ka kõik teised iOSi seadmed.

Kui sa natukene tehnikaasju jagad, siis ilmselt tead, et sarnane esemeleidja on leitav ka Apple’i enda tootevalikus. Samas on see Apple’ile omaselt kallim ja raskesti kättesaadav. Chipolo One Spot on oma hinnastuselt Apple’i AirTagist pisut soodsam, kuid veelgi tähtsam on asjaolu, et smarta.ee lehelt võid neid osta kasvõi kohe ja mitu. Tööpõhimõte on kahel seadmel sama ja tänu asjaolule, et Apple on avanud kolmandatele pooltele oma Find My võrgustiku, pole vist küll ühtegi põhjust, miks mitte eelistada Chipolo toodangut.

Chipolo One Spoti võtsid katsetada ka Delfi tehnoloogiasaate „Tehnotropid” saatejuhid. Kõige vahetuma kasutajakogemuse kohta saad kuulata allolevast saatest.

Asjad ei ole ju tegelikult loodud kaduma ja see on koht, kus Chipolo on peaaegu et asendamatu vidin.


Meie peres on Chipolo näiteks laste võtmehoidja rollis. See annab täiskasvanutele võimaluse hoida silm peal nii laste liikumisel kui ka sellel, et võtmed oma teed jalutama ei läheks.

One Spoti esmane seadistamine on lihtne ja kasutamine Find My äpi abil intuitiivne ning selge, nagu spetsiaalselt Apple’i jaoks loodud toodete puhul ikka.

Indrek „Summer” Raadik
1x
00:00

Jaga
Kommentaarid