"Kipsiga avasaates, viis duelli ja nüüd see finaali võit nii täpse ajaga – tõsine töö ja distsipliin viib lõpuks edule," rõõmustas Mell ERRi pressiteate vahendusel.

Tallinna Reaalkooli vilistlase teekond finaalini oli täis väljakutseid. Teaduslabürindist jõudis ta saatesse võisteldes kipsis käe ja jalaga. Finaali viis noormehe loogiline mõtlemine, nutikus ja rahulik meel, mis aitasid ta hooaja jooksul välja mitmest keerulisest duellist.

"Rakett 69" finaali ülesandeks oli luua 15 elemendist koosnev ahelreaktsioonimasin, mis pidi tulemuseni jõudma 96 sekundiga. Karli vastaseks finaalis oli Tallinna 21. Kooli vilistlane Kaspar Saakpakk. Võidu tõi Karlile täpselt välja töötatud Rube Goldbergi ahelreaktsioonimasin, mis jõudis lõppeesmärgini ühesekundilise täpsusega.

Goldbergi masinat ehitades pani mullu Tallinnas esmakordselt ka täispika triatloni läbinud Karl sisse nii enda sportlikud huvid kui ka saates kogetu, tema ahelreaktsioonimasina kolm esimest elementi esindasidki noormehe suurimat kirge, triatloni. Finaalis toetasid Karli tiimikaaslastena 11. hooaja kaasvõistlejad ning mentorina teadusvõistluse kolmanda hooaja võitja Reigo Kebja.

2011. aastal ETV ekraanil alustanud "Rakett 69" valmib Eesti originaalformaadi põhjal ETAgi ja Vesilinnu koostöös. Teadusvõistlus on välja kuulutanud ka järgmise kandideerimisvooru - kuni 27. septembrini saab end üles anda "Rakett 69" uuele, järjekorras juba 12. lennule. Aadressil www.rakett69.ee on oodatud kandideerima 15-24aastased teadushuvilised noored.