Uuenenud teenus on tarbitav nii mobiilides, arvutite veebilehitsejates ja nii vanemates kui uuemates telerites. Kui uuemates Android TV platvormi kasutatavates telerites (esialgu Sony, Philips, TCL) on Elisa Elamus kasutatav nüüd ka lihtsalt äpina, siis mis iganes HDMI-sisendit omavas teleris on teenuse kasutamiseks kasutusele võetud täiesti uus Elisa Elamuse digiboks.

See hübriid-digiboks ongi seatud töötama mis iganes teenusepakkuja internetivõrguga - olgu siis kaabli teel või üle õhu. See tähendab, et teenuse saab digiboksi abil teleris vaatamiseks kaasa võtta mis iganes kohta Euroopa Liidus.

Ka see boks kasutab Androidi operatsioonisüsteemi ja võimaldab laadida alla Android Play poest erinevaid rakendusi ja mänge teleriekraanil kasutamiseks ning peidab endas ka Google Chromecasti, mille kaudu saab lihtsasti edastada meediat telefonist või sülearvutist telerisse. Ehk siis: see digiboks muudab nutiteleriks ka 15 aastat vana Sony teleka.

Lisaks tuleb kaasa ka täiesti uus vahetatavate esipaneelide, taustavalgustuse ja häälkäsklustega pult, mis toimib Bluetooth tehnoloogial ning võimaldab teenust juhtida isegi siis, kui parasjagu teleri ees ei istu.

Elisa juhatuse liige, erakliendiüksuse juht Andrus Hiiepuu ütles tänasel esitlusel, et kui seni sai Elisa kaablipõhist teleteenust pakkuda vaid oma kuni 300 000 internetikliendile, siis nüüd saab ettevõte seda pakkuda kõigile kaabliklientidele sõltumata teenusepakkujast.

„See tähendab hüpet 600 000 kodule üle Eesti - võimalik kasv on kahekordne," sõnas Hiiepuu.

Andrus Hiiepuu, Elisa juhatuse liige

Täpselt sama uuendus puudutab nutiseadmeid - kui seni oli mobiilis teenuse kasutamiseks eelduseks Elisa Elamuse paketi omamine, siis nüüd on tegemis stand alone lahendusega ning kõik Eesti 900 000 nutiseadmete kasutajat saavad soovi korral teenust tarbida. Olgu siis kasvõi esialgu ainult äpiga ja hiljem digiboksi koju juurde võttes või nutiteleris äppi kasutama hakataes.

„Kõik see kokku annab julgust ja usku selles osas, et me saame oluliselt suurendada oma positsiooni siin turul ja olla selgelt number üks," märkis Hiiepuu.

Mis puutub sisusse, siis hõlmab Elisa Elamus endas üle saja telekanali otse- ja järelvaatamist, Elisa Huubi, Elisa videolaenutust ja Google'i, Viaplay ning Amazoni pakutavat sisu. Videolaenutuses on Elisal üle 25 000 filmi. Salvestusteenuses säilivad filmid ja saated kuni kaks aastat.

Pakette on teenusel kolm. Esiteks 2,99 eurot maksev Elisa Huub, kus pakutakse Elisa originaalsarju ja mitusada filmi, kuid puuduvad telekanalid. Teiseks 7,99 eurot maksev pakett TV väike, kus olemas 33 telekanalit koos nädalase järelvaatamisega (filmide ja sarjade vaatamiseks tuleb juurde tellida 2,99 eurot maksev Elisa Huub, seega hind kokku 10,98). Ning kolmandaks pakett TV Suur, kus telekanaleid 60 ning olemas ka salvestusteenus - hinnaks 12,99 (koos Huubiga 15,98).

Omasisu osas luba Elisa, et "Reeturi" sarja uus hooag tuleb ekraanidele oktoobris.

Tehnilise poole pealt võimaldab teenus pakkuda 4K-kvaliteedis koos HDR pilditäienduse ja Dolby Digital helivormingu toega ning areneb ajas regulaarsete tarkvarauuendustega.

Elisa TV-valdkonna juht Silver Soomre rääkis, et uus lahendus valmis koostöös rahvusvaheliste partneritega nagu 3SS, Technicolor ja Tech4home ning Elisa on ainus Eestis, kes pakub nn operator tier teenust.

Lõpetuseks: Elisa Elamuse uus pult on taustavalgustuse, hämarus- ja liikumisanduri, sinihamba toe ja vahetatavate esipaneelidega - karpi avades näeb komplekt välja umbes selline: