Ligikaudu 80% vaktsineeritutest peab COVID-19 juhtumite arvu suurenemises ja uute variantide levikus USA-s peasüüdlaseks vaktsineerimata inimesi, näitas Forbesi teatel 30. juulist 2. augustini USA täiskasvanute seas korraldatud küsitlus.

Vaktsineeritud inimesed peavad juhtumite tõusu peamisteks teguriteks ka Donald Trumpi (36%), konservatiivset meediat (33%), välismaalasi (30%) ja välismaal reisivaid ameeriklasi (25%).

Vaktsineerimata inimeste seas on aga palju väiksem üksmeel, keda süüdistada, ja vaid vähem kui 10% selle grupi inimestest arvas, et vaktsineerimata inimesed on juhtumite suurenemise eest vastutavad.

Märkimisväärne hulk inimesi, kes ei olnud vaktsineeritud, süüdistasid välismaa päritolu USA-sse reisijaid (27%), peavoolumeediat (27%) ja reisivaid ameeriklasi (23%).

Selles rühmas süüdistas palju vähem vaktsineerimata inimesi Donald Trumpi (11%) ja konservatiivset meediat (7,5%). Samas süüdistasid enam president Joe Bidenit (21%), CDC-i ehk USA terviseametit (19%) ja tervishoiuametnikke (18%).

CDC uued juhised maskide kandmiseks teatud kohtades kehtivad nii vaktsineeritud kui ka vaktsineerimata isikutele. Ehkki vaktsineeritud haigestuvad märksa vähem, võivad nad siiski koroonaviirusesse nakatuda.