Teadlased on juba pandeemia algusest saati püüdnud mõista, kas käel kantavad nutikad seadmed ka koroonaviiruse varajasi sümptomeid ja sellesse nakatumist kuidagi tuvastada suudavad. Tänaseks on nad suutnud sellega seonduvalt analüüsida suuremat hulka andmeid koroonaviirusest taastumise ja selle pikaajaliste mõjude kohta.

Värskes uuringus leidsid Fitbit aktiivsusmonitoride andmeid uurinud teadlased, et Covid-19-st paranenud inimestel ilmnesid käitumuslikud ja füsioloogilised muutused, mis kestsid kauem kui teisi hingamisteede haigusi põdenud inimestel.

Pärast haigestumist magasid mõlemasse gruppi kuuluvad inimesed (nii koroonat kui teisi hingamisteede haigusi põdenud) rohkem ja liikusid vähem ning nende puhkeoleku pulss tõusis. Kuid need muutused olid Covid-19-ga inimestel oluliselt tugevamalt väljendunud.

Teadlased avastasid ka seda, et umbes üheksa päeva pärast koroonapositiivsete esimestest sümptomitest teatamist langes nende pulss. Pärast seda langust, mida teiste haigustega inimestel ei täheldatud, tõusis nende pulss uuesti ja püsis kuude jooksul kõrgena.

Koroonaviirusega katseisikute puhkepulsi normaliseerimuseks kulus keskmiselt 79 päeva. Muude hingamisteede haigustega inimestel kulus vaid neli päeva.