xCloudi kasutamiseks on vajalik teenuse Xbox Game Pass Ultimate tellimus, mis maksab esimesed kolm kuud kokku üks euro ning edaspidi 12,99 eurot kuus, kirjutab ajaveeb M Kuubis.

Soovi korral on võimalik endiselt kasutada ka soodsat võimalust Xbox Game Pass Ultimate hankida kolmeks aastaks umbes 120–150 euro eest (sellest lähemalt).

Windowsi arvutites saab xCloudi kasutada Edge'i või Google Chrome’i veebilehitseja kaudu. macOS-i (Mac-arvuti) kasutajad saavad teenust kasutada Edge'i ja Safari kaudu.

xCloud toetab Bluetoothi või USB teel ühendatud pulte, muuhulgas PlayStationi pulte. iOS-is töötab xCloud veebipõhise rakendusena Safari kaudu ning mängimiseks saab valida puutejuhtimise või puldi vahel.

Lisaks teatas Microsoft, et xCloudi teenus põhineb nüüd kohandatud Xbox Series X-konsoolil ning piisavalt kiire internetiühenduse korral on toetatud 1080p graafika ja kuni 60 kaadrit sekundis.

Kuigi xCloud on ametlikult saadaval vaid 22 riigis, mille seas Eestit loomulikult nimetatud ei ole, siis tegelikult saab teenust kasutada ka Eestis, ilma VPN-i kasutamata.

Testisime xCloudi kahes Eesti punktis erinevate ühendustega. Tallinnas Telia püsiühendusega töötas xCloud ilma probleemideta, aga Võrus Tele2 mobiilse internetiga sai teenusele küll ligi, kuid selliseid teoseid nagu “Dungeons & Dragons: Dark Alliance” ja “Forza Horizon 4” oli praktiliselt võimatu mängida.

[HILJEM LISATUD] Saime tagasisidet, et Xbox Live’i Ühendkuningriigi-konto ja Elisa püsiühendusega xCloudile ligi ei saa. Sellisel puhul tuleb kasutada proxy või VPN-i teeneid. Ja kaks inimest kinnitavad veel, et Elisaga ei saa.