Üleeile telesaates "The Late Late Show with James Corden" külalisena osalenud Obama rääkis mh tulnukatest ja esines sel teemal üllatava avaldusega.

"Mis puudutab tulnukaid, on asju, mida ma eetris lihtsalt teile öelda ei saa," nentis ta lõbusal toonil.

"Kui aus olla, siis presidenditööd alustades ma küsisin selle teema kohta. Mind huvitas, kas meil on näiteks kuskil labor, kus me tulnukaid ja kosmoselaevu hoiame. Asja uuriti ja vastus oli eitav," lisas Obama.

"Aga mis on tõsi – ja ma räägin täitsa tõsiselt –, on see, et leidub videosalvestusi ja andmeid taevaste objektide kohta, mille puhul me täpselt ei tea, mis need on. Me ei oska selgitada nende liikumist, trajektoori... Neil pole kergelt seletatavat mustrit."

Obama juttu võib võtta ehk naljana, aga USA valitsus on viimasel ajal tulnukateemat tõepoolest tõsisemalt võtma hakanud, vähemalt selle põhjal otsustades, mis avalikkuse ette jõuab. Seda kinnitavad näited:

  • Luure keskagentuur (CIA) riputas tänavuse aasta alguses veebi kõik ametlikud dokumendid, mida neil tulnukate kohta leidub
  • USA kaitseministeerium on mitme video puhul tunnistanud, et peab võimalikuks, et sellele on jäädvustatud UFO (loe ka Forte uudist)
  • Valitsuse tulnukahuvist on lugusid avaldanud ka mainekad USA väljaanded
  • 2019. a alustas tegevust USA kosmosejõud, mille esimesed lennuüksuslased hiljuti oma baasväljaõppega edukalt lõpule jõudsid.


Tõsi, viimane eksisteeris mingil kujul ametlikult juba varem ning üldse, kosmoseajastul on säärase relvajõu-liigi loomine ilmselt ainult aja küsimus. Aga USA valitsus näitas siiski selgelt, et nende huviala on ka Maast väljaspool toimuv.

Obama oli USA president kahel järjestikusel ametiajal ehk kaheksa aasta jooksul, tema mantlipärija oli Donald Trump, kellelt võttis tänavu "teatepulga" üle Joe Biden.

Barack Obama intervjuu "The Late Late Showle" on vaadatav YouTube'is: