„Auto ostul on normaalne, et sellega saab teha proovisõidu ja seejärel otsustada, kas masin endale osta või mitte. Otsustasime Eestis käima panna uudse prooviprogrammi, kus inimene saab ka meie volditavat nutitelefoni endale kaks nädalat katsetada ning seejärel otsustada, kas seda osta või mitte," rääkis Samsungi Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma.

Aasma sõnul on programmis osalemine täiesti tasuta ja sellega ei kaasne ühtki kohustust.

Volditavaid telefone otsustas Samsung programmi raames pakkuda just seetõttu, et seadmed on uued ja paljudel inimestel võib olla huvi nende kasutamise vastu, kuid ei soovita koheselt ostusummat välja käia.

„Me oleme kindlad enda volditavate telefonide kvaliteedis ja näeme, et sellistel seadmetel on reaalsed praktilised eelised traditsiooniliste nutitelefonide ees. Seetõttu usume, et kui inimestel on võimalik neid omal käel järele proovida, motiveerib see neid enda tulevast telefoni valides just volditava seadme poole vaatama," rääkis Aasma.

Praeguse seisuga on prooviprogrammis võimalik osaleda minnes Samsungi esinduspoodi, mis asub Tallinnas Ülemiste keskuses. Seal tuleb kasutajal valida volditav telefon, mida ta testida soovib ja allkirjastada kasutusleping. Seejärel saab kasutaja seadet kuni 14 päeva tasuta kasutada ning siis saab seadme kas poodi tagastada või selle endale osta.

Programmi raames saab katsetamiseks võtta kaht Samsungi volditavat telefoni - Galaxy Z Flip ja Galaxy Z Fold2. Galaxy Z Flip sarnaneb lahtivolditult suuruse poolest traditsioonilisele nutitelefonile, mis muutub kokkuvoltides kompaktseks seadmeks. Galaxy Z Fold2 meenutab lahtivolditult aga väiksemat sorti tahvelarvutit.