Miljardi aasta vanune, Bicellum Brasier'iks nimetatud fossiil annab põhjust arvata, et esimesed eluvormid Maal tekkisid mitte ookeanis, vaid mageveejärvedes.

Kivistist uurinud Ühendkuningriigis asuva Sheffieldi ülikooli ja USAs asuva Bostoni kolledži töötajad nimetasid selle eriliseks seetõttu, et iidne eluvorm sisaldas kaht eri tüüpi rakke. See võib olla vanim hulkrakne, mis üldse leitud ja kujutab endast "vahelüli" ainu- ja hulkraksete eluvormide vahel.

Sheffieldi ülikooli professor Charles Wellman kommenteerib, et keeruliste hulkraksete eluvormide ja loomse elu tekkimine kuuluvad Maal leiduva elu ajaloo tähtsündmuste hulka ja leitud fossiil täiendab uue infoga mõlemat valdkonda.

"Selle fossiili avastamine viitab, et hulkraksed loomad tekkisid vähemalt miljardi aasta eest ja loomade tekkele eelnenud sündmused võisid aset leida mageveejärvedes, mitte ookeanis, nagu seni arvatud," ütleb ta.

Bostoni kolledži professor Paul Strother lisab: "Bioloogid pakuvad, et loomad tekkisid osaliselt tänu ainuraksetes organismides leidnud geenide liitmisele ja neile uue otstarbe andmisele. Bicellum ongi sellise geneetilise süsteemi esindaja."