Mitmed asjaga kursis olevad allikad peavad CNN-i teatel eriti murettekitavaks asjaolu, et värskeim selline rünnak võis aset leida Valge Maja vahetus läheduses. Kaitseametnikelt kuu alguses laekunud info kohaselt toimus seletamatu energiarünnak Valge Maja lõunaküljel asuva Ellipse'i - suure ovaalse muruplatsi - lähedal, mille tagajärjel haigestus üks Rahvusliku Julgeolekunõukogu ametnik. Teine sarnane juhtum leidis aset 2019. aastal Washingtoni lähistel, kus ohvriks langes koeraga jalutanud Valge Maja ametnik.

Haigestunud inimesed teatasid sarnastest sümptomitest, nagu on kogenud CIA ja USA välisministeeriumi töötajad mitmel pool maailmas, sh Venemaal, Hiinas ja Kuubal. Neist tuntuim ehk Havanna sündroomi nime kandev juhtum leidis aset 2016. aastal, mil Kuubal teenivad USA diplomaadid hakkasid kurtma peapööritust, rakset peavalu, iiveldust ja seletamatut müra kõrvades.

Kuigi sümptomite põhjuste osas pole üksmeelt, leiti ühes välisministeeriumi toetatud uuringus, et need on tõenäoliselt mikrolainerünnakute tagajärg. USA Teaduste Akadeemia märtsikuises aruandes leiti aga, et kummaliste sümptomite põhjuseks on kõige tõenäolisemalt "suunatud pulseeriv raadiosageduslik energia".

Pentagon on asunud juhtumeid tõsiselt võtma ja moodustanud sümptomite monitoorimiseks töögrupi. CIA käivitas oma uurimisrühma 2020. aasta detsembris.

Valge Maja pressiesindaja ütles oma avalduses, et "Valge Maja teeb ametite ja agentuuridega tihedat koostööd seletamatute tervisejuhtumite lahendamiseks ning kogu maailmas teenivate ameeriklaste turvalisuse tagamiseks".