Põhjaliku kokkuvõtte tegemiseks polnud "Spring Forward"-nimelisel üritusel piisavalt uudiseväärilist. Küll aga tekkis selle põhjal neli tähelepanekut, mida jagada.

M1 on menukam kui tavaprotsessorid?

Ürituse põnevamaid hetki oli kuulda Apple'i tegevjuhi Tim Cook'i väidet, et M1-põhised Mac-arvutid müüvad juba paremini kui Inteli protsessoriga eelkäijad/kolleegid.

Apple tõi möödunud novembris müügile Mac-arvutid, mida jooksutab firma omaloodud, nii kiiruse kui ka energiatabe poolest muljetavaldav kiip M1.

See on küll samm tulevikku, aga esialgu vähem rikkaliku Maci-kasutamise kogemuse hinnaga. Kõik Maci rakendused tuleb nimelt M1 jaoks n-ö ümber kirjutada, mis võtab aega ning nõuab tarkvaraloojatelt pühendumist.

Kuna Apple kavatseb lähema kahe aasta jooksul ainult M1-põhiseid Mac'e tootma jäädagi, pole ime, kui nood muutuvad tavaprotsessoreid kasutavatest arvutitest müügiedukamaks.

Küll aga tekib tunne, et praegu on kiire edu taga pigem Apple'i pingutused M1-mudeleid esile tõsta ja Inteliga mudelite kättesaadavust piirata. Lisaks on uue kiibiga praegu ilmunud vaid odavamaid Mac'e, mitte tippmudeleid – ja seda vähemalt USAs ruttu saabunud ja arvukate allahindluste toel.

Üks näide tavaprotsessori-eelistajaid kiusata / õiges suunas nügida on see, kuidas Apple kaubastab eile esmaesitletud kõik-ühes-arvutit iMac, mis on 24-tollise ekraaniga ja üldse esimene M1-iMac.

Apple'i lehel näeb, et endiselt saab tellida ka vanemaid Inteliga iMac'e. Samas on paljud võimalused komponente valida kadunud. 21,5-tollist varianti saab ainult Intel Core i5 protsessoriga (kaks tuuma, 2,3 GHz, seitsmes põlvkond). 27-tollisel variandil saab protsessor aga olla vaid kümnenda põlvkonna Intel Core.

Uus iPad Pro võlub valgustusega

Kui seni jäi mulje, et Apple lõi M1 esmajoones Mac-arvuteid jooksutama, siis eilse tooteesitluse põhjal teame, et selle võivad saavad oma südameks ka teised seadmed. Täpsemalt hetkel uued tahvelarvutid iPad Pro-sarjast, ekraanisuurustega 11 ja 12,9 tolli.

Tänavused tulijad meenutavad välimuselt vägagi kahe aasta taguseid eelkäijaid. Põhiuuendused ongi M1 kiip ja uus ekraanipaneel, mida taustvalgustavad lausa 10 000 väikest LED-lampi.

See peaks parandama nii ekraanipildi kontrastsust, eredust kui ka valgustust üldiselt. 600-nitiselt ereduselt hüppab ekraani võimekus igatahes 1000-le.

Apple TV pakub nüüd 4K-d

Rivaal Google tõi 4K-kvaliteediga Chromecasti müügile juba 2016. a novembris. Apple TV jõudis nüüd ka selle verstapostini.

Apple'i digimeediapleieri (või teleri nutikamaks tegev jubina, või kuidas ise seda soovite nimetada) eelmine mudel ilmus 2017. a oktoobris, seega on uue mudeli tehnilised näitajad kaasaegsemad ka ilma ultrakõrglahutust mainimata.

Seda eesotsas Apple'i A12-kiibiga, mis alustas oma võidukäiku... 2018. a sügise iPhone'ides. Okei, digimeediapleier mõistagi ei vajagi tehnoloogia viimast sõna.

Ja lõpuks... AirTag

Kas tahad oma kadunud eset / Apple'i seadet kergemini leida? Selleks on jubinad, mille valmimist Apple'i huvilised on oodanud juba ligi kaks aastat. Miks nii kaua? Ilmselt ei näe õunamaja selles midagi erilist, muidu oleks nii lihtne seade ammu juba ilmunud.

Kuna sarnased pisikesed jälitusvidinad on müügil juba ammu, siis on raske öelda, mis on just AirTagi eelis. Kindlasti mitte mitmekülgsus: Androidi seadmega seda tööle saada eeldab petunippide rakendamist. Ilmselt siis just fakt, et selle tootis Apple.

AirTagi suurim pluss on võimalus ise akut vahetada (mis peaks vastu pidama umbes aasta). Selline pealtnäha väike asi pole Apple'i poolt sugugi midagi endastmõistetavat.

[HILJEM LISATUD] Kes on mõelnud, et mis kasu on mul AirTagist, kui seda ei saa konkureerivate vidinate kombel isegi võtmerõnga külge kinnitada – teadke, et lisatasu eest on see võimalik!

Müügil on ka spetsiaalsed vutlarid, mis käivad nt võtmerõnga külge ja mille sisse saab pista AirTagi.

Mitmed Eesti edasimüüjad pakuvad AirTagi hetkel hinnaga 35 eurot (neljane pakk 119 eurot). Üksikeksemplar vutlaris on aga kõige odavamas variandis 39 eurot. Kui võttad glamuursema variandi, nt luksusbrändilt Hermes, võib see maksta rohkem kui su iPhone: USA Apple'i poes kuni 449 dollarit.