„Praegu on õige aeg kontrollida ja piirata juurdepääsu katustele, pööningutele, karniisidele, rõdudele, ventilatsioonivõllidele ja muudele kohtadele liikide pesitsemise ja sigimise vältimiseks linnakeskkonnas. Pesi peaks hakkama otsima juba aprilli esimestest nädalatest," teatas linnaosavalitsus.

Linnavõimud tuletavad ühtlasi meelde, et punutud pesasid saab hävitada ainult enne munemist: niipea kui lind ehitas pesa ja hakkas mune munema, satub ta seaduse kaitse alla. „Sellest hetkest ei saa enam midagi ette võtta: lindude-loomade häirimine pesitsus- ja sigimisajal on ebaeetiline ning looduskaitseseadusega keelatud," seisab teates.

Milleks seda kõike teha? Linnaosavanem Vladimir Svet annab vastuse: linnud on tüütud.

"Meile laekub sageli kaebusi, et just kajakad ajavad laiali prügi ja tüütavad inimesi," sõnas Svet.

Tema andmetel on tulnud ette ka juhtumeid, mil agressiivsed kajakad „lendasid lapsele või koduloomale peale ning varastasid toitu".

"Kutsume linnaosa korteriühistuid pöörama tõsist tähelepanu kajakate ja muude lindude pesitsemise probleemile korterelamute katustel ja vahekarniisidel. Kui on olemas inimlikke viise linnupopulatsiooni vähendamiseks linnas, siis soovitame ühistutel neid ennetusmeetmeid rakendada," jätkas linnaosavanem.