Kuigi Xperia 10 III telefonil on küllaltki suur 6-tolline ekraan, on telefoni laius vaid 68 mm ja see kaalub vaid 169 grammi - see on kergem, kui mis iganes sama suurusega telefonid. Tegemist on FHD+ kvaliteedis OLED-ekraaniga, mis kaetud Corning Gorilla Glass 6 kaitseklaasiga. Ekraani kuvasuhe on 21:9.

5G toe annab seadmele Snapdragon 690 protsessor. Enne ühenduse loomist hindab Xperia 10 III saadaoleva WiFi-ühenduse kvaliteeti ega loo ühendust Wi-Fi-ga, mis ei tööta. Kui see tuvastab mis tahes häireid WiFi-ühenduse kvaliteedis, kasutatakse automaatselt mobiilset andmesidet.

Seadme 4500 mAh mahutavusega aku 25% vastupidavam kui tema eelkäijal Xperia 10 II. Tootja garanteerib aku toimimine ka pärast kolmeaastast kasutamist.

Xperia 10 III omab IP65/68 standardile vastavat veekindlust.

Seadme kaamerakomplekt on kolmeliikmeline. Olemas on eriti lai 16 mm objektiiv, 27 mm lainurkobjektiiv sobib mitmesuguste pildistamissituatsioonide ja vähese valgusega stseenide jaoks, 54 mm teleobjektiiv lubab kasutajatel pildistada soovitud objekti lähemalt.

Xperia 10 III automaatne fotorežiim sisaldab nüüd loomade tuvastamise funktsiooni, mis suudab eristada, kas pildistatav objekt on koer või kass. Seejärel seadistab see vastavalt kaamera säriaega ja ISO-tundlikkust, et vähendada foto hägusust.

Xperia 10 III on varustatud ka 4K kvaliteedis videosalvestusega.

Olemas on ka 3,5 mm kõrvaklapisisend.

Seadme kasutajaliidest on uue hüpikfunktsiooniga - loodud mitme ülesande korraga täitmiseks, kuna võimaldab kasutajatel ühe akna teisega katta.