Gagarin hukkus koos teise piloodi Vladimir Serjoginiga 1968. aasta 27. märtsil, lennates lennukiga MiG-15UTI.

Mõned aastad tagasi teatas Leonov avalikustatud andmetele viidates ajakirjanikele, et Moskva oblasti Žukovski lennuväljalt startinud hävitaja Su-15, mis oli sanktsioneerimata Gagarini lennuki treeninglennu piirkonnas, tegi ettevaatamatusest pilvistes oludes manöövri, mis viis Gagarini lennuki pöörisesse. Leonov väitis, et see ei ole pelgalt versioon, vaid Gagarini hukkumise tegelik põhjus, mida kinnitab uurimiskomisjoni avalikustatud järeldus.

„Tema versioon juhtunust ei ole tõenäoline,” kommenteeris seda nüüd Volõnov.

Volõnov rääkis, et kunagi kutsuti tema, Leonov, Viktor Gorbatko ja katselendur Stepan Mikojan televisiooni. Versiooni seadis kahtluse alla Mikojan.

„Leonov rääkis, et ei nimetanud väidetavalt süüdi olnud nüüd 90-aastase katselenduri nime, et mitte tema elu ära rikkuda. Mikojan tundis ju kõiki katselendureid. 90-aastane on ainult üks, kes ei saanud kuidagi ülehelikiirusel Gagarini kõrval lennata, sest tegeles transpordilennukite katsetamisega,” ütles Volõnov.

Volõnovi sõnul viis Mikojan ka läbi eksperimendi, mille käigus lendas lennuk MiG-15UTI, analoogiline sellele, milles hukkus Gagarin, samal kiirusel ja kõrgusel ning selle ümber lendasid erinevate nurkade all ülehelikiirusega hävitajad.

„MiG-15UTI sööstis üles, tema langes alla, aga mingit avariilist olukorda ei tekkinud. Selline on professionaalse katselenduri vaatepunkt,” ütles Volõnov.