Forte uuris Tallinna linnavalitsuselt, kuhu see tohutu kogus sõelmeid nüüd edasi või tagasi toimetatakse.

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg selgitaski vastuseks, et tänavatelt kevadel koristatud pühkmeid kasutatakse sõltuvalt nende olukorrast kas väiksemate külade vaheteede katteks ja kinnistute sissesõitudel, karjääride täitematerjaliks või ehitusjäätmete platsi ja prügila teede ehituseks.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on graniitsõelmetest tänaseks puhastatud üle 964 000 ruutmeetri asfaltpinda ja kokku on kogutud üle 945 tonni pühkmeid. Olmejäätmeid on koristatud 20 tonni.

Suurem tänavapesu algab aprilli keskel ehk kahe koristusnädala möödudes tänavatel, kus esmased puhastustööd on juba tehtud. Haljasalade hooldusega alustatakse kohe, kui maapind on piisavalt tahenenud.

Talve jooksul kogunenud graniitsõelmed tuleb kokku korjata ka teega külgnevate kinnistute omanikel. Lehepuhureid heakorraeeskirja kohaselt kevadkoristustöödeks kasutada ei tohi, kuna selle tagajärjel paiskuks õhku liigselt tolmu.

Linnaruumi pikemalt seisma jäänud ja koristustöid segavate sõidukite omanikud peavad koristama oma sõidukite aluse ja ümbruse ühe meetri raadiuses. Tolmu tekke vähendamiseks linnaruumi tuleks sõidukijuhtidel vahetada naastrehvid suverehvide vastu, soovitatav on ka sõidukite põhjapesu.