„Veebruari alguses hakkas klientide nakatumiste arv koos Eesti keskmisega kasvama. Suur osa meie klientidest sai teise vaktsiinidoosi veebruari lõpus ja sealt algas ka uute nakatumiste vähenemine. Kõige suurem arv nakatunud kliente 77 inimest oli meil 25. veebruaril, kuid kui mujal Eestis läksid nakatumise näitad järjest üles, siis meil hakkasid nad langema. Alates 10. märtsist ei ole meie klientide seas olnud ühtegi koroonaviirusesse nakatunut," ütles Hoolekandeteenuste terviseedenduse nõunik Kaisa Rentel.

Ettevõtte klientidest ligi 83 protsenti on praeguseks esimese doosiga vaktsineeritud, vaktsineerimiskuur on neist lõpetatud 74 protsendil.

Sama seost on näha ka töötajate vaktsineerimise juures. „Meie tööperest on esimese doosi saanud umbes 63%, teise doosiga on kaitstud pea 55%. Kuigi töötajate seas on üksikuid nakatumisi Eesti eri kohtades siiski näha, on trend sama veebruari lõpust on nakatunute arv vähenenud, kuigi ei ole veel nulli jõudnud," märkis Rentel.

AS Hoolekandeteenustel on üle Eesti rohkem kui 70 üksust, kus elab 1800 psüühilise erivajadusega klienti ja kus töötab 837 inimest. Ettevõtte ainuaktsionär on riik läbi sotsiaalministeeriumi ja selle käive oli 2019. aastal 21,4 miljonit eurot.

Kogu Eestis on tänaseks üle 80-aastastest vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud 36% ja kõigist üle 70-aastastest kõigest 29%.