Paraku saab sellele küsimusele vastata hetkel ainult OnePlusi puhul, mis näitab 23. märtsil meie aja järgi kell 17 algaval veebiüritusel oma uut tipptelefoni nimega lihtsalt 9.

9 paistab silma kaamera poolest, mis on Hiinamaa firma OnePlusi ja Rootsi legendaarse kaamera- ja fototehnika tootja Hasselblad kolmeaastaseks plaanitud koostöö esimene vili.

OnePlus plaanib selle aja jooksul investeerida mobiilikaamerate arendusse üle 125 miljoni euro, seda peamiselt kaameratarkvara ja sensorite osas.

OnePlus 9 kaameras on tootja telefonidest seni suurim ja arenenuim sensor (Sony IMX789), mis mh salvestab 12-bitises RAW-failis kuni 64 korda senisest rohkem värviinfot ja pakub 4K 120 k/s ja 8K 30 k/s videot.

[HILJEM LISATUD] OnePlus näitab üritusel ka oma esimest nutikella. Mäletatavasti tegeles firma sellise vidina arendamisega juba 2016. a, aga loobus sellest ning on nüüd uuel ringil.

Apple'i üritus on veel ametlikult väljahõikamata

Veebis levib kõmu, et Apple tahab ka midagi näidata ja see toimub 23. märtsil – või hiljemalt 30. märtsil.

Kuulukate põhjal võib Apple esitleda uusi iPad-tahvelarvuteid ja AirTags'e, mis on seadmete külge kinnitatavad jälgimisvidinad, mis teevad kergemaks neid vajadusel leida. Hind võib olla 20–30 eurot tükist.

Kõlakate põhjal on iPadidest tulekul 11- ja 12,9-tollise ekraaniga mudelid, mis on eelkäijatest veidi paksemad, sest pakuvad uut mini-LED-lahendusel põhinevat taustvalgustust.

[HILJEM LISATUD] Uuemad kõlakad ütlevad, et Apple'i üritus toimub alles aprillis ja firma ise saatis veebi ringlema valekõmu märtsi kohta – vähendamaks võimalusi, et seal näidatava kohta pärisinfot veebi lekib.

Samsung tahab taas midagi karbist välja võtta

Samsung korraldab 17. märtsil meie aja järgi kell 17 järjekordse oma Unpacked-sarja kuuluva veebiürituse. Mida Lõuna-Korea tehnoloogiahiid lahti pakib, on veel saladus.

Tutvustatav seade võib olla voldiktelefon: Samsungi mobiiliäri boss TM Roh lubas detsembris, et tootjalt on tulekul rohkem selliseid telefone ja ka senisest soodsama hinnaga. Mis on hea uudis, kuna eelnevad on olnud ikka mõrult kallid.

Eelmine Unpacked toimus jaanuari keskel ja tootja esitles seal oma kolmes variandis saabuvat järgmist tippmudelit Galaxy S21. Seega nüüd võiks aeg küps olla uu(t)e voldik-foni(de) püünele astumiseks.

Võimalik ka, et peatne üritus on mõeldud uute Galaxy A telefonide või isegi tavaprotsessori asemel Exynos-kiibi jõul jooksva Windows 10 arvuti esitlemiseks, mida Samsung kõlakate põhjal sepitseb.

[HILJEM LISATUD] Samsung esitles oma Galaxy A-seeria uusi mobiile A52 ja A72, mis Eestis kohe ka müügile jõudsid.