Portaalis RAIDforums eile hommikul pakkumisele tulnud andmebaas sisaldab väidetavalt 27. veebruaril 2018 portaalist citybee.lt alla laaditud andmeid. Sel ajal ettevõte Eestisse veel laienenud ei olnud, seega võib tegu olla Leedu ja Poola klientidega.

Andmebaasi sisuks on häkkeriste väitel kasutajate e-posti aadressid, paroolid, nimed ja isikukoodid.

CityBee Eesti juht Britta-Liisa Ait ütles Fortele, et CityBee Leedu üksusest lekkisid andmed 2018. aastal loodud kasutajate kohta.

„Leke puudutab ainult kliente, kes olid CityBee konto loonud enne 22. veebruari 2018. Lekkinud andmed sisaldasid isikuandmeid, kuid mitte informatsiooni kasutajakonto paroolide või makseviiside kohta. CityBee ei kogu ega salvesta ühegi kasutaja makseandmeid,“ kinnitas Ait.

Ta rõhutas, et andmeleke ei puuduta CityBee kliente Eestis, kuna lekkinud andmed on aastast 2018, mil CityBee Eestis veel ei tegutsenud.

„Eestis on võetud kasutusele täiendavad turvameetmed, et tagada CityBee klientide andmete maksimaalne turvalisus,“ märkis ta. „Eelmisel aastal tugevdasime kasutajaparoolide nõuet ehk paroolid peavad olema keerukamad kui varem, et neid oleks raskem tuvastada. Samuti lisasime kliendituvastuse telefoninumbri järgi, mis tähendab, et konto omanik saab sisse logimise puhul telefonile teavituse, vältides seeläbi võimalust, et kontot kasutatakse kliendi teadmata. Lisasime juurde ka biomeetrilise tuvastuse.“

Ühtlasi on täna tabanud tehnilised tõrked Citybee Eesti portaali aadressiga citybee.ee. "Loodame kiirele lahendusele, meie IT-spetsialistid juba töötavad selle kallal," teatas ettevõte.