23-aastane David Starnes Jr. viibis kaubakeskuse lähedal parkimisplatsil inimeste keskel, kui neile lähenesid kaks lihunikunugadega vehkinud meest.

Ta uskus, et noakangelastel oli röövimiskavatsus ja tulistas ühe surnuks – enda ja ka tema läheduses viibijate kaitseks, nagu ta politseinikele hiljem tunnistas.

Tulistajale pole vähemalt laupäevahommikuse seisuga mingit süüdistust esitatud, kuid asja uurimine jätkub. Libaröövel oli aga koos sõbraga lahedat YouTube'i-hitti plaaniv 20-aastane Timothy Wilkes.

Uudis levis alguses ühismeedias ja kohalik rahvas oli mõistagi šokeeritud. Üks kirjutas Facebookis: "Kurb lugu, aga miks inimesed selliseid arutuid trikke korraldavad? Oli vältimatu, et keegi asub end mingil hetkel kaitsma. Traagiline."

Nashville'is on USA kohta suhteliselt leebed relvaseadused. Näiteks võib täiskasvanud inimene kanda kaasas ükspuha mis tüüpi ja pikkuse teraga nuga – olgu avalikult või peidetuna –, kui ta ei too seda ühegi kooli territooriumile.

Tulirelva võib kaasas kanda iga vähemalt 21-aastane inimene – kui tal pole laskemoona, ei pea tal isegi relvaluba olema.