Täpsustuseks: Intel ei hakka Iris Xe'sid ise kokku panema, vaid kasutab selleks teisi tootjaid, millest kinnitamata andmetel üks on ASUS.

Iseseisvad graafikakaardid on võimsamad kui emaplaadile integreeritud ning neid on vaja ressursinõudlike videomängude ja graafikatöö jaoks.

Intel küll (esialgu) sihte nii kõrgele ei sea, et tippjõudlust pakkuda. Iris Xe tõstab latti pigem selles, kui võimekad tavaarvutid olla võiks.

See tähendab tuge korraga rohkematele ultrakõrglahutusega ekraanidele, HDR-, ActiveSync- ja muudele pilditehnoloogiatele, aina keerukamatele tehisintellekti-lahendustele, kiiremat heli-pildi dekodeerimist jm. Ka ei saa huvilised Iris Xe'd eraldi osta, vaid ikka arvutikomplekti osana.

Intel esitles kaarti tehnoloogiamessil CES 2020, mis toimus aasta eest. Miks selle kasutuskõlbulikuks saamine nii kaua võttis, pole teada, kuigi selles sisalduv tehnoloogia vaevalt uuenduslik on.

Ilmselt võib süüdistada mullust aastat iseloomustanud koroonapandeemiat ning USA-Hiina kaubandussõda, mille tõttu paljudel elektroonikatootjatel esines tooteraskusi, ka suurimatel ja vägevaimatel.

Eelmine kord väljastas Intel iseseisva graafikaprotsessori 1998. aasta veebruaris ja see kannab nime Intel740 ehk i740.