Politsei- ja piirivalveametil (PPA) on kokku kaheksa mobiilset kaamerat, igas prefektuuris kaks.

2020. aastal tuvastasid need kokku 122 540 rikkumist, mille eest on määratud trahve pisut enam kui 2,4 miljoni euro eest, ütles Fortele PPA juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Tegemist tohutu aastase kasvuga. 2019. aastal registreerisid mobiilsed kaamerad 21 997 rikkumist, mille eest määrati trahve veidi üle 450 000 euro. Aastaid ja numbreid võrreldes tuleb siiski arvestada, et mobiilsed kaamerad alustasid tööd alles 2019. aasta juulis, ent ka poole aasta võrdluses on määratud trahvide arvu kasv olnud tohutu.

Asukohapõhist statistikat mobiilsete kaamerate kohta ei tehta, seega ei saa Sirle Loigo sõnul välja tuua kohti, kus on kiiruseületamisi enim tuvastatud. Juhid on kindlasti märganud neid sagedasti Tallinna-Tartu maantee kiirtee osas.

„Kaamerate asukohad valitakse analüüsipõhiselt, kus arvestatakse nii konkreetsete kohtade liiklustihedust kui ka avariide sagedust. Eelkõige leiavad kaamerad kasutust sellistes kohtades, kus muidu on sõidukite peatamine ohtlik," ütles Sirle Loigo.

Näiteks tõi ta suure liiklustihedusega mitmerealised teed, kust on väga keeruline rikkujaid ohutult liiklusest välja noppida. Samuti sellised kohad, kus tee ääres seisvad sõidukid on teistele liiklejatele ohtlikud.