Visionäärist ettevõtja Elon Musk saatis Starmani ümber Päikese tiirutama nii oma autofirma Tesla kui ka oma kosmosefirma SpaceX uue võimsa kanderaketi Falcon Heavy reklaamimiseks.

Kuhu Starman kahe aasta ja üheksa kuu jooksul jõudnud on? 97 188 km/h kiirusega ümber Päikese liikuv mannekeen lähenes kuni möödunud kuuni meie naaberplaneet Marsile, aga liigub sellest nüüd eemale üha üksildasematesse kosmosepaikadesse.

Veebisait Where is Roadster? teatab, et käesoleva uudise koostamise hetkel on Roadster meie koduplaneedist 2,93 valgusminuti ehk ligi 52,8 miljoni kilomeetri kaugusel, liikudes sellest eemale kiirusega 1,57 km/s ehjk 5669 km/h.

Marsist on auto aga 1,81 valgusminuti ehk ligi 32,5 miljoni kilomeetri kaugusel, liikudes sellest eemale kiirusega 9,56 km/s ehk 34 411 km/h.

Marsist on auto aga 1,81 valgusminuti ehk ligi 32,5 miljoni kilomeetri kaugusel, liikudes sellest eemale kiirusega 9,56 km/s ehk 34 411 km/h.

Roadster on teinud kosmoses oldud aja jooksul 1,8 tiiru Päikese ümber, mis tähendab 2,1 miljardi kilomeetri pikkust teekonda. Sellest piisaks, et kõik Maal asuvad maanteed 60 korda läbi sõita, väidab veebileht Inverse.

Falcon Heavy on pärast Starmani ilmaruumi viimist veel vaid kahel korral taeva poole kihutanud. SpaceX-i tähelepanu on nüüd hoopis kosmoselaeva Starship loomisel, mis peaks varsti inimesed Marsile viima (ja miks mitte kaugemalegi).

Kui auto ja selle sisu on ilmaruumis valitsevatele karmidele keskkonnatingimustele vaatamata veel terve, siis on Starman kuulanud oma teekonna jooksul David Bowie laulu "Space Oddity" juba ligi 300 000 korda. See laul pandi autos korduvesitusele enne, kui Roadster taeva poole startis.