Hannes Krause ja tema kolleegide töökoht pole Eestis kergemate killast. Aastal 2016 sattus skandaali tollane valitsuse strateegilise kommunikatsiooni nõunik Ilmar Raag, kes telefonivestluses ajakirjanikuga põhimõtteliselt teatas, et ajakirjanik küsib valesid küsimusi. See tõi kaasa süüdistuste laviini, et tegemist on peaministri propagandateenistusega.

Järgnevatel aastatel on Riigikantselei stratkomi spetsialiste rünnanud eelkõige EKRE esindajad ja ka sel nädalal tegi siseministri ametist lahkunud Mart Helme sel teemal kahemõttelisi avaldusi. Krause ütleb, et stratkomi demoniseerimine on absurdne ning oma eriala spetsialistidena on nad täiesti apoliitilised.

Varem oli igal riigiametil lihtsalt pressiesindaja, viimase paarikümne aastaga on pressiosakonnad kasvanud väga-väga kiiresti. Praegu leiame sealt erinevate ametinimetustega spetsialiste ja nõunikke. Millega tegelevad Riigikantselei strateegilise kommunikatsiooni nõunikud?

Riigikantselei rolliks Eestis on olla stratkomi eestvedajaks. Meie eesmärk on tagada Eesti ühiskonna ja meie olulisemate liitlaste toetus Eesti põhiseaduslikule korrale - nõnda oleme me ise enda jaoks sõnastanud oma tegevuse eesmärgi. Meie tegeleme kolme asjaga: olukorra teadlikkusega ja selle parandamisega, ühiskonna vastupanuvõime suurendamisega väärinfole ning kriisideks valmistumisega. Meie igapäevane tegevus on jagatud nende kolme vahel.

Lisaks tuleb tegeleda teiste ametkondade tegevuse koordineerimisega. Kuid see pole meie tegevuse põhifookus.

Igasugune kommunikatsioon peab olema suunatud kindlatele rühmadele. Kellele on suunatud teie tegevus?

Otsese kommunikatsiooni ja sõnumiseadmisega kindlate teemade puhul tegelevad ministeeriumid ise.